VSK-forwarden laddad inför heta mötet: ”Inspirerande”

, ,

VÄSTERÅS Tillbaka från skada senast och genast målskytt. Nu vill VSK-anfallaren Ted Bergström sänka Villa i kvällens toppmatch.
– Inspirerande. Brukar bli roliga matcher mellan två ”spelande” lag, säger Bergström.

Det har varit en tung tid för Ted Bergström som varit borta en längre tid på grund av skada. Men när VSK spelade oavgjort senast borta mot Gripen var äntligen Bergström tillbaka med besked.
Var då en av ljusglimtarna i ett annars blekt VSK, men själv tycker huvudpersonen att det kunde gått bättre.

– Det kändes sådär. Men det sköna är att det känns bättre och bättre för varje dag, träning och skär ute på isen, säger Ted Bergström.

VSK har haft en negativ trend och återfinns först på åttonde plats i tabellen. Mot Gripen var det tydligt att grönvitt fortsätter ha problem med att sätta dit bollarna då det ”bara” blev 2–2 mot ett betydligt svagare lag på papperet.

– Vi hamnar i tidigt underläge och får kämpa och slita för varje meter där ute. Gripen kämpar bra men vi behöver görs våra saker ännu snabbare och bättre. Det vi är bra på och har bestämt så att säga, säger Bergström.

VSK ställs nu mot betydligt svårare motstånd i form av Villa. Lidköpingslaget ligger på andra plats i den jämna elitserietabellen efter ett sent segermål senast mot Vetlanda.
Ted Bergströms vana av att göra mål och assist kan bli betydelsefullt då VSK har problem med målskyttet.

– Vi kan definitivt jobba hårdare och smartare än senast, allihopa. Sen behöver vi väl sätta de lägen vi skapar också, inte konstigare än så.

Hur ser du på Villa och mötet med dem?

– Inspirerande. Brukar bli roliga matcher mellan två ”spelande” lag. Känns bra att kastas in i hetluften direkt. Jag har mina mål med denna säsongen som jag fortfarande vill uppnå.

Och ett av dina mål är att sänka Villa?

– (Skratt) Ett av mina mål är att göra VSK ännu bättre, eller bäst. Så svaret blir väl ja.

Vad har du sett av Villa den här säsongen?

– Har väl sett alla matcher vi mött dem, samt ett par matcher mer. Spelar med mycket fart och mycket passningar.

Hur ska ni få stopp på det?

– Givetvis behöver vi jobba hårdare över hela banan. Samt att vi vässar till vårt eget spel så Villa får försöka stoppa oss ännu mer. Kommer bli en riktig kamp imorgon. Det är jag säker på.

Mattias Bladh