, ,

Sirius räds inte Edsbyn: ”Har bra chans”

Sirius har hittills varit en positiv injektion i elitserien. Mot Vänersborg blev det en tung hemmaseger och känslan är att Uppsalalaget kan överraska i bortamötet med Edsbyn.
– Vi åker till Edsbyn för att hämta två poäng, säger Siriusanfallaren Markus Kumpuoja.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Sirius slog Vänersborg (7–4), då serieledare, på Studenternas inför en euforisk hemmapublik.
Markus Kumpuoja satte tre av målen och blev bäste målskytt.
Kumpuoja och Sirius är, mycket riktigt, nu fullt av självförtroende inför onsdagens drabbning med Edsbyn.

– Ja, men absolut. När vi gör saker rätt på planen och spelar med alla spelare, så har vi en bra chans att vinna uppe i Edsbyn, säger Kumpuoja.

Edsbyn kommer få slita hårt för att ta segern. Det menar Markus Kumpuoja som gillar hur laget har tagit till sig spelidén och att alla följer vad som sagts innan domaren blåser i visselpipan.

– Vi har ett spel vi litar på och vi har bestämt redan i maj att köra hela vägen och låta resultattavlan visa efter matchen hur vi har lyckats. Vi åker till Edsbyn för att hämta två poäng.

Kumpuoja är Sirius främste målskytt så här långt. Hittills har det blivit åtta baljor framåt för 28-åringen. Formen verkar det inte vara något fel på. Tvärtom.

– Ja, absolut. Jag är på väg till den formen jag förväntar mig att vara på. Jag jobbar med det på varje träning och kör lite extra för att kunna prestera på topp. Det finns alltid saker man kan bli bättre på, säger Kumpuoja.

Mattias Bladh