, ,

Broberg jagar tredje raka: ”Känts riktigt bra”

VETLANDA Ett Broberg på uppåtgående mot ett Vetlanda med sviktande form. Kvällens möte i Sapa arena lär ändå bli en oviss historia med världsspelare som Johan Löfstedt som motståndare.
– Men det blir inte någon punkt på honom, säger Brobergs lagkapten Magnus Fryklund.

Inför mötet med Vetlanda ligger Broberg efter nio spelade matcher på sjätte plats i elitserietabellen. Vid seger i kväll kan laget till och med klättra upp som femma – om Vänersborg förlorar hemma mot Bollnäs.

– Jag tycker vi får godkänt i alla fall. Vi har blandat och gett lite i matcherna, men de senaste matcherna har det känts riktigt bra, säger Brobergs lagkapten Magnus Fryklund.

Visst, inte minst senast mot Vänersborg där det blev vinst med 5–3.
För det kommer behövas då Vetlanda lär vara revanschsuget efter smällen mot Sandviken (1–8) senast.
Men smålänningarna ligger först på tionde plats i tabellen och har så här långt underpresterat sett till helheten.
Dock ska man komma i håg att Vetlanda haft en del oflyt och borde, bland annat, minst fått oavgjort borta mot Villa (4–5) i mitten av november.

– Jag har inte sett Vetlanda någonting så jag kan inte säga om de har underpresterat rent spelmässigt, men resultatmässigt hade nog de flesta räknat med mer, säger Fryklund.

Dessutom går det inte komma ifrån världsstjärnan Johan Löfstedt där Magnus Fryklund får en stor roll att försöka plocka bort speldirigenten som öser in poäng.
Men någon punktmarkering på Vetlandakaptenen blir det inte, menar Fryklund.

– Ja, han är ju en drivande spelare i deras lag helt klart, men det blir inte en punkt på honom. Men som med alla bra spelare gäller det att hålla koll på honom, säger Fryklund.

Mattias Bladh