Sverige föll på målsnöret mot Ryssland: ”Jättesurt”

Trots tremålsledning för Sverige var det Ryssland som fick segerjubla i Trollhättan under fredagskvällen. Maksim Ishkeldin prickade in 6-5 i matchens sista sekunder.

Sverige fick en smakstart på matchen och ledde med både 4-1 och 5-2 i den första halvleken. Ryssland kröp närmare innan paus och den svenska halvtidsledningen var 5-4.

– Tyvärr fick vi en olycklig start på den andra halvleken och Ryssland kvitterade, säger Sveriges förbundskapten Svenne Olsson och fortsätter.

– Mellan minut 60-75 tycker jag att vi höjer oss och spelar stundtals bra. Tyvärr sätter vi inte chanserna vi skapar.

Tungviktsmötet såg ut att sluta 5-5, men i matchens slutminut höll sig Maksim Ishkeldin påpassligt framme och prickade in segermålet – 6-5.

– Det är såklart jättesurt att åka på det målet. Men det här var en bra match för oss att få om man tittar framåt, säger Svenne.

I Sverige gjorde Joakim Svensk sitt första mål i herrlandslaget och Jesper Eriksson spelade sin första landskamp sedan 2005.

– Tempot är hiskeligt högt. Det är två-tre snäpp högre än i Elitserien. Man blir rejält andfådd, men jag tycker att det kändes bättre i andra halvlek, säger Jesper till svenskbandy.se.

Matchen var Sveriges första i fyrnationsturneringen som avgörs i Trollhättan 9-11 december. I dag ställs Sverige mot Norge.

 

LANDSKAMP, TROLLHÄTTAN

Sverige-Ryssland 5-6 (5-4)

Mål Sverige: Joakim Andersson 2, Johan Löfstedt, Christoffer Edlund, Joakim Svensk.
Mål Ryssland: Evgeny Ivanushkin 2, Aleksandr Antipov, Nikita Ivanov, Artem Bondarenko, Maksim Ishkeldin.