, ,

Saik-stjärnan vill lyfta målmässigt: ”Har någon nivå till”

STOCKHOLM I kväll ställs tabelltrean Sandviken mot Hammarby i en lurig bortafajt. Målkungen Christoffer Edlund tar inget för givet på förhand.
– De måste gjort en bra match senast, säger Edlund.

Visst, Hammarby har gått minst sagt upp och ner så här långt. Dock gjorde Stockholmslaget en vass insats senast när Vetlanda besegrades med 7–1 på Zinkensdamm.
Därmed har möjligen Hammarby fått det egna spelet att lossna och Sandviken är varnat.

– Det kommer bli en häftig match som alltid på Zinken. De gjorde en bra match senast så det borde bli en publikfest, säger Saik-anfallaren Christoffer Edlund.

Christoffer Edlund har de senaste åren varit en synnerligen pålitlig målskytt och högst upp i toppen av skytteligan. 29-åringen har ”bara” gjort 17 fullträffar på sina tio matcher (missat två). Med Edlund mått mätt en något klen siffra.

– Jag har någon nivå till, absolut. Men det är långt kvar så troligtvis kommer jag göra några mål till den här säsongen. Står SAIK som vinnare kommer jag vara nöjd med min prestation, säger Edlund, som svarar så här om ”Stålmännens” betyg så här långt:

– Godkänt.

Kanske kommer det fler Edlund-mål mot Hammarby där David Pizzoni-Elfving är lagets främste målskytt (tio mål) och poängplockare (14) följt av Jesper Jonsson och Adam Gilljam.
Spelare som alla har kapacitet att störa Sandviken.

– Hammarby är ett bra lag med många skickliga spelare. Det kommer bli en fartfylld match, säger Edlund.

Mattias Bladh

Övriga matcher på onsdagen

Västerås–Vetlanda
Kalix–Edsbyn
Broberg–Sirius
Bollnäs–Tellus

 

* Höjdpunkter från matcherna får du strax efter slutsignal på Bandyfeber.com