, ,

Vilken triumf, Sirius: ”Topp tre i år”

UPPSALA Segersången ekade i Sirius omklädningsrum efter 6–2-triumfen hemma mot Broberg. Anfallaren Markus Kumpuoja var en av de som tog ton efter en av de blåsvartas bästa insatser så här långt i årets upplaga av elitserien.
– Känslan är att vi gjorde en väldigt bra och stabil insats, säger Siriusanfallaren Markus Kumpuoja.

Efter en poängmässigt tung period satt äntligen två sköna poäng på Sirius-kontot när det laget skickade hem Broberg med noll pinnar i bagage. Fredagens triumf på Studenternas var minst sagt välkommen och var också helt välförtjänt.

– Vi spelade lite rakare och satte fart direkt från början. Bra variationer i spelet. Många fina lyft vi gjorde mål på. Och främst fantastiskt bra jobb hemåt av alla, säger Siriusanfallaren Markus Kumpuoja.

Det var inget snack om att Sirius var det bättre laget efter första 45. En av de som klev fram från start var Markus Kumpuoja. Den finske landslagsmannen satte själv 1–0 efter knappa fyra minuters spel och tog ner Oskar Rönnkvists lyft till 2–1 elva minuter senare.

– Jag gör två mål på två jättefina lyft. Tar ner bollen och lägger in den. Det är bara att tacka Rönnqvist (Oskar) och Fall (Lars) för de fina passningarna, säger Markus Kumpuoja.

Sirius hade 5–1 att gå på när domare Adam Jokinen blåste igång andra halvlek. Inte lika bländande spel av Sirius därefter, men Broberg var heller inte bra nog för dagen att jobba sig i kapp. Även om gästerna kunde reducera på hörna via Erik Jonsson till 2–6 i 71:a minuten var segern aldrig riktigt i fara.

– Kanske inte den bästa insatsen, men absolut topp-tre i år. Måste se på matchen efteråt för att kunna betygsätta den lite bättre, men känslan var att vi gjorde en väldigt bra och stabil insats.

Nu väntar vila och träning för Sirius inför Annandagsfajten mot Vetlanda. Och det med en övertygande seger mot Broberg i ryggen.

– Varje vinst är viktigt. Vi har haft en lite tyngre period det senaste och haft svårt med att hitta vårt spel. Idag (läs: igår) gör vi exakt så som vi hade bestämt oss innan och då kan det bli så här bra. Viktigt att vi förstår hur mycket det krävs varje match om vi vill vinna och ta flera poäng. Det här unga laget växer hela tiden, säger Kumpuoja.

Mattias Bladh

 

Sirius–Broberg 6–2 (5–1)

Målen: 1–0 (4) Markus Kumpuoja, 1–1 (10) Vadim Arkhipkin, 2–1 (14) Markus Kumpuoja, 3–1 (26) Tobias Engstrand, 4–1 (35) Edward Sigfridsson, 5–1 (45) Teemu Määttä, 6–1 (53) Edward Sigfridsson, 6–2 (71) Erik Jonsson.
Utvisningar, Sirius: 3×10 min. Broberg: 3×10 min.
Hörnor: 5–10 (3–6)
Publik: 510.