,

Nordin tar över tränarrodret i IFK: ”Mycket roligt”

Det slog ned som en bomb på måndagen: IFK Vänersborg sparkar tränaren Stefan Karlsson. Ny huvudtränare blir Magnus Nordin, som kommer assisteras av Anders Uhlin.
– Roligt att vara tillbaka i IFK och hetluften, säger Nordin till Bandyfeber.

Det blir alltså Magnus Nordin som tar över tränarrollen efter sparkade Stefan Karlsson, som fick lämna tränarposten på måndagen efter fyra säsonger i föreningen. Ett välbekant namn i IFK-kretsar då Nordin både varit assisterande tränare (2000-2002) och huvudtränare (2002-2009) i klubben. Senaste tränaruppdraget i elitserien var i Gripen.

– Mycket roligt att vara tillbaka i IFK och hetluften. Det är speciellt att kliva in mitt i säsongen men det är bara att gilla läget, säger Magnus Nordin.

Kontraktet för både Magnus Nordin och Anders Uhlin, som också tidigare verkat i IFK, sträcker sig säsongen ut. Det vill säga till och med mars 2017.

Hur kommer samarbetet se ut med Anders?

– Jag och Anders känner varandra sedan länge och vi vet vart vi har varandra. Vi har inte spikat rollerna helt ännu och vi måste dessutom prata ihop oss med övriga ledare.

Hårdsatsande IFK Vänersborg har hittills inte motsvarat de högt ställda förväntningarna efter de ryska supervärvningarna.
IFK-supportrarna drömmer om minst semifinal denna säsong och Magnus Nordin ser inget hinder för det.

– Målet är sedan tidigare att ta ett steg till, det vill säga semi. Det finns ingen anledning att ändra på det, säger Nordin.

Mattias Bladh