, ,

Edsbyn starkast i annandagsderbyt: ”Lite speciellt mot Bollnäs”


TV-bilderna är från Bandyplay.se.

BOLLNÄS Edsbyn segrade i annandagsderbyt mot Bollnäs på ett kokande Sävstaås. Klart att mittfältaren Martin Frid njöt lite extra.
– Inget drömspel, men vi kämpade och slet, säger Frid.

Inför hela 4 312 åskådare blev det alltså gästerna som drog längsta strået på bandyns egen julafton. På förhand var Bollnäs favoriter, men Edsbyn vann inte oförtjänt.
– Det känns så klart bra att vinna. Det är ju lite speciellt mot Bollnäs utöver en vanlig match, så att säga. Och en klassiker som det är så känns det ju skönt. Det var en riktig kämpaseger, säger Martin Frid.

Edsbyn hamnade dock i ett 0–1-underläge i 17:e minuten med Christian Mickelsson sist på bollen. Men ynka två minuter senare satte Tuomas Määttä kvitteringen via en vacker soloprestation. Inte långt därefter gjorde Edsbyn Jonas Edling 2–1 på ett oerhört tekniskt nummer som förde tankarna till baseboll, snarare än bandy.
Edsbyns Oscar Wikblad ökade på till 3–1 fem minuter in i andra halvlek vilket blev matchavgörande. Bollnäs kom inte närmre än Patrik Nilssons styrning till 2–3 i minut 52.

– Ja, det var ju inget drömspel från oss, men vi kämpade och slet. Och en bra målvakt som grundlade segern, säger Frid.

Jo, veteranmålvakten Anders Svensson var oerhört vass i Edsbyn. Stod för den ena ”idioträddningen” efter den andra när Bollnäs pressade på för en kvittering i andra halvlek.

– En av världens bästa enligt mig. Som vanligt jävligt bra helt enkelt.

I och med segern befäster Edsbyn fjärdeplatsen i tabellen efter femton omgångar. Ned till Vänersborg skiljer det nu tre pinnar samtidigt som ”Byn” har häng på såväl Bollnäs, Villa och serieledande Sandviken.

– Tabellen visar att det är många bra lag som krigar om de första platserna, säger Martin Frid.

Ett av dem är garanterat Edsbyn.

Mattias Bladh

Bollnäs–Edsbyn 2–3 (1–2)

Målen: 1–0 (15) Christian Mickelsson, 1–1 (17) Tuomas Määttä, 1–2 (21) Jonas Edling, 1–3 (50) Oscar Wikblad, 2–3 (52) Patrik Nilsson.
Utv, Bollnäs: 1×10.
Edsbyn: 2×10.
Domare: Roland Fager.
Publik: 4 312.