, ,

Villa storfavorit mot Gripen: ”Bra förberett”

LIDKÖPING Villa är solklara favoriter i kvällens hemmamöte med Gripen. Men inget tas för givet på förhand hos tabelltvåan.
– Lägger vi en enda tanke på att vi bör vinna för att det är ”normalt” så är vi farligt ute, säger Villatränaren Johan Sixtensson.

Förkrossande 8-3 för Villa när lagen ställdes mot varandra i Slättbergshallen i Trollhättan.
Då förstår ni att mycket talar för ett blått och vitt firande framåt niosnåret i kväll.

– Finns inget i denna serien som är normalt.
Nä, men det är väl så som du säger att vi är favorit, men lägger vi en enda tanke på att vi bör vinna för att det är ”normalt” så är vi farligt ute, säger Villatränaren Johan Sixtensson.

Faktum är att Villa inte förlorat i elitserien mot Gripen sedan 2008 (dock har Trollhättelaget spelat flera säsonger i allsvenskan sedan dess).
Men…

– … Vi har ett jobb att utföra imorgon (läs: onsdag) och kommer bra förberett.

Villa kommer närmast från en seger borta mot jumbon Kalix på annandagen. Skytteligaledaren David Karlsson gjorde sanslösa fem mål i lagets 6–3-seger. Förutom Karlssons målshow gjorde Villa vad som krävdes.

– Att vi sett till förutsättningarna, lite sen ankomst och 90 minuters snöande, genomförde en så pass stabil match. Blev lite konstiga situationer i första halvlek eftersom Kalix spelar lite på chans och lite ”hux-flux”. Men sen i andra kontrollerar vi allting helt och hållet.

För Villas del gäller det att ladda om snabbt mot ännu ett lag som kämpar för nytt kontrakt till nästa säsong. Det kan tänkas sig att Gripen kommer spela försvarsinriktat och försöka såra Villa på kontringar eller fasta situationer.

– Ett starkt kollektiv som är starkt defensivt och ganska bra på att hålla bollen inom laget. Ett starkt skytte även om de inte riktigt fått till det så mycket som de kanske borde, säger Sixtensson.

Ni ligger tvåa i tabellen efter femton omgångar. Hur ser du på era möjligheter att stanna kvar där eller klättra en placering ytterligare?

– Vi funderar i ärlighetens namn inte så mycket på det. Vi har varit bra på att vara i nuet och fokuserat på här och nu och det tänker vi fortsätta med. Serien och lagen är så jämna så man kan inte klura så mycket på eventuella poäng och så vidare. Mer på att vinna de poängen som finns i potten i varje ny match.

Mattias Bladh