Löfstedt vill se fjärde raka mot Broberg: ”Brukar göra bra resultat”

, ,

SÖDERHAMN Ett pressat Vetlanda möter i kväll Broberg på bortaplan. Lagkaptenen Johan Löfstedt hoppas den tre matcher långa segersviten mot Söderhamnslaget ger VBK ett överläge.
– Vi trivs på Hällåsen, säger Löfstedt.

Vetlanda kommer senast från hemmamötet med Hammarby där det blev ett svidande poängtapp till 7–7 i allra sista slutskedet av matchen. VBK tappade då en tvåmålsledning (!) på övertid och således viktiga poäng kring slutsspelsstrecket.
Johan Löfstedt och övriga lagkamrater kunde knappt tro sina ögon över det oavgjorda resultatet.

– Ja, det var några tunga timmar efter matchen, men när man vaknade så var det full fokus på det som kommer framöver och vi börjar på Hällåsen, säger Johan Löfstedt, Vetlandas superstjärna och lagkapten.

Trots ett ganska tungt bortafacit för VBK med flertalet uddamålsförluster hittills denna säsong är optimismen påtaglig i Vetlandalägret inför fajten mot Broberg.

– Att vi trivs på Hällåsen och brukar göra bra resultat där. Vi har även tre raka segrar mot Broberg, säger Löfstedt.

Visst, de tre senaste mötena med Broberg i elitserien har slutat i dur för VBK. Senast i november (7–3) på hemmaplan där VBK vann välförtjänt.

Vad blir viktigast mot Broberg?

– Att vi sätter vår defensiv och jobbar hårt för varandra.

En seger mot Broberg kan föra upp laget på slutspelsplats ånyo om resultaten går ”rätt” på annat håll för VBK i kväll.

Känner ni er pressade av läget?

– Inget jag märkt på laget eller läger någon vikt på själv. Det enda vi fokuserar på är att försöka vinna nästa match och vara noggranna på våra träningar.

Mattias Bladh