, ,

VSK-anfallarens oro efter förlusten i Edsbyn: ”Man börjar fundera”

EDSBYN Det var tunga miner i Västerås efter förlusten borta mot Edsbyn. Ännu en gång tappade svenska mästarna viktiga poäng i jakten på topplagen.
– Lite smått orolig blir man ju, säger VSK-anfallaren Simon Jansson

När bandy-Sverige möjligen tror att det har släppt för VSK så kommer ytterligare ett oväntat resultat. För även om om Edsbyn borta är en mycket tuff match så gick inte riktigt VSK att känna igen i onsdagens drabbning i Svenska Fönster arena.

– Jadu, det hackar för oss kan man säga. Hade jag vetat exakta svaret på frågan hade du fått den. Men vi har inte det där flytet så vi måste jobba ännu hårdare, säger Simon Jansson, som själv var relativt osynlig men noterades för ett mål.

– Inte okej. Inte tillräckligt bra. Måste vara bättre i sådana här matcher, säger VSK-anfallaren om sin egen insats.

Efter första halvlek låg VSK under med 2–3. En första akt där ändå grönvitt var med hyfsat och skapade en del chanser utöver målen. Men Edsbyn var bättre och hade ett väl samlat försvarsspel som VSK alltsom oftast körde fast i.

– Jo, men vi skapade lägen, men det där sista fanns inte tyvärr. Edsbyn gjorde det bra i sin defensiv, och gör det svårt för oss att skapa de riktigt heta lägena.

Nästa mål var otroligt viktigt med tanke på den sköra ledningen och det var hemmalaget som gjorde det i minut 66 genom Hans Andersson lilla soloaktion. Knappa sju minuter senare satt 2–5 och då såg det i praktiken kört ut för VSK.

– Nja, kanske sista fem när det var lite för många mål upp men annars tycker jag att vi försökte komma i kapp. Men ja, vi hade kanske behövt värdera lite mer, säger Jansson.

Inte blev det bättre med två raka utvisningar för VSK (minut 76, minut 77) som innebar två man mindre nästan till slutskedet av matchen.
I stället utnyttjade Edsbyn överläget och satte spiken i kistan till 6–2 med tio minuter kvar.

I och med förlusten skiljer det nu fem pinnar upp till Edsbyn och den åtråvärda fjärdeplatsen.
Nu börjar goda råd bli dyra för VSK även om det är mycket poäng kvar att spela om.

– Ja, lite smått orolig blir man ju, men nånstans vet vi ju att vi kan bättre. Och i ett slutspel så blir vi starkare. Men man börjar fundera men just nu känns som att vi bara behöver ut och bara köra och jobba hårt så släpper det, säger Simon Jansson.

Hur var det personligen att vara tillbaka i Edsbyn igen där du gjorde många säsonger och var hyllad spelare?

– Jättekul! Många man känner och alltid kul att spela inför den publiken och kul att spela i Svenska Fönster arena. Dock väldigt tråkigt att inte vinna.

Mattias Bladh

EDSBYN–VÄSTERÅS 6–2 (3–2)

Målen: 1–0 (14, hörna) Tuomas Määttä (Daniel Liw), 1–1 (23) Stefan Edberg (Mikael Olsson), 2–1 (25, hörna) Mattias Hammarström (Oscar Jonsson), 3–1 (38) Oscar Wikblad (Tuomas Määttä), 3–2 (40) Simon Jansson (Ted Bergström), 4–2 (66) Hans Andersson (Joakim Svensk), 5–2 (71) Daniel Liw (Mattias Hammarström), 6–2 (80) Martin Frid (Daniel Liw).
Utv, Edsbyn: 1×10.
VSK: 4×10.
Domare: Valdemar Olsson.
Publik: 1 332.