,

Villa firar nyår som serieledare

SANDVIKEN Villa fick ett perfekt slut på 2016. Detta efter seger i seriefinalen borta mot Sandviken.
– Känns otroligt skönt att fira nyår som serieledare, säger Villas Petter Björling efter 4–3-vinsten.

Jublet var stort i Villas omklädningsrum där det firades rejält efter uddamålssegern i Göransson arena. Och det var kanske inte så konstigt med tanke på att laget nu klev upp som serieledare i den jämna elitserietabellen.

– Otroligt skönt att fira nyår som serieledare men samtidigt så är det så otroligt jämt där uppe så det är svårt att känna efter och njuta, säger Björling som gjorde en utmärkt match.

– I det stora hela en stabil insats av Petter. Väldigt, väldigt bra defensivt i andra efter att ha blivit hårt utsatt i första då Saik ville gå fram där, berömmer Villatränaren Johan Sixtensson.

I halvlek stod det 3–3 efter två mål av målkungen David Karlsson och ett konstmål av Daniel Andersson (se tv-klipp).

– I första halvlek var det ett otroligt tempo och det kändes som att vi båda var väldigt slipade i offensiven. Tycker vi har några fler klara lägen än dem i första och kanske borde gått till halvtidvila med en ledning, säger Björling.

Villa fick en pangstart i andra halvlek och Tim Persson satte 4–3 i minut 53.
Ett helt matchavgörande mål, men oj vad chanser båda lagen hade och där minsta slarv med bollen blev livsfarligt åt endera hållet.

– Tycker vi jobbade otroligt bra i defensiven. Gör vi det i matcherna är vi otroligt täta på hela planen vilket gör att vi minimerar ytorna för SAIK att spela på. Sen är de så otroligt skickliga individuellt som gör att vi kommer fel och då blir det livsfarligt direkt, säger Björling.

Var det här er bästa match för säsongen?

– Svårt att säga direkt efter match, men ser man tillbaka på matchen imorgon tror jag man kommer tycka att det är en av dem bästa matcherna för i år, helt klart. Vi blir lite trötta sista tjugo minuterna men lyckades kriga till oss två poäng vilket är det viktigaste i slutändan.

Mattias Bladh

 

SANDVIKEN–VILLA 3–4 (3–3)

Målen: 0–1 (3) Daniel Andersson (David Karlsson), 1–1 (6) Christoffer Edlund (Dennis Henrikssen), 1–2 (19) David Karlsson (Jesper Eriksson), 2–2 (20) Ted Haraldsson (Dennis Henrikssen) 3–2 (33) Daniel Mossberg, 3–3 (38) David Karlsson, 3–4 (54) Tim Persson (Jesper Eriksson).
Publik: 2 016.