Bladh: Jag är lite småkär

,

Så mycket bandy kvar innan serien summeras. Låt 2017 starta med några härliga, täta och ovissa möten.
För oss andra på läktaren eller framför en streamande sändning är det bara att njuta. Elitserien ÄR jämnare än någonsin.

Nyårsfirandet har lagt sig. Vi har lagt 2016 bakom oss men det var en trevlig höst och sedan vinter.
Villa är just nu laget att jaga i toppen av tabellen. Bakom skuggar Sandviken … och Bollnäs.
Med reservation för fler lag att ro hem seriesegern.

Varför leder Villa serien? Genom att slå Sandviken i seriefinalen, så klart, men också för att laget i det närmsta känns komplett. Spelare som Jesper Eriksson, spelmotorn, gör sin bästa säsong någonsin och David Karlsson öser in mål likaledes som Daniel Andersson öser in poäng.
Och Johan Esplund är fantastisk, så klart.

Men det är betydligt fler i Villa som höjt sig i år. Det går inte ge nog eloge till tränare Johan Sixtensson och Magnus Muhrén för den förvandlingen.
Solitt var ordet.

Bollnäs går bra som förväntat. Men går lite på dippar ibland. Men det är som bekant inte nu man ska vara som bäst.
Ett lag som kan ta guldet?
Svar ja.

Vetlanda är en besvikelse. Kan alltså hamna utanför slutspelet och jag är rädd för att de kommer göra just det. Tränare Jonas Claessons avgång förvånade mig inte. Enligt säkra källor var missnöjet stort med Claesson.
Och det var inte för sina bandykunskaper.

Tuomas och Tommi Määttä i Edsbyn. Vilka fynd. Jag är lite småkär i avige Tuomas Määttä är en spelare som bryter mönstret, går på genombrott och vågar ta krångliga vägar. Påminner lite om VSK:s Ted Bergström som också gillar bryta mönstret även om det tar tvärstopp i en försvarare ibland.

Var har vi Vänersborg? Tror nye tränaren Magnus Nordin kan få ut mer än Stefan Karlsson (som ryktas till Hammarby) fick med dessa ryska stjärnvärvningar.

VSK känns lite mätt. Med två raka guld tror jag det kan infinna sig en mättnad. Inte alla spelare som går på alla cylindrar. Då fungerar inte VSK:s frejdiga offensiv. Serieseger blir det förstås inte utan målet de får sikta in sig på är topp-fyra.

Nåväl, vi lär få anledning att återkomma om vad som händer och sker.
Klart är att ingenting är klart än.
Jämnt och spännande. Precis som vi vill ha det.