, ,

Berlin inför toppmötet: ”Har en plan för att stoppa Villa”

LIDKÖPING Bollnäs är laddat för en het toppmatch i kvällens bortafajt mot serieledaren Villa. Giffarnas Daniel Berlin är bekväm med de taktiska förberedelserna och njuter av uppgiften som väntar.
– Brukar bli roliga matcher mot Villa, säger Bollnässtjärnan inför drabbningen som lär locka uppemot 4 000 åskådare.

Det finns mycket som talar för ett riktigt sevärt möte när Bollnäs intar Sparbanken Lidköping arena på torsdagskvällen för att försöka vinna och gå om Villa i den jämna elitserietabellen.
Men lika starkt som Bollnäs är på Sävstaås är Villa starkt på sin hemmaplan.
Matcherna lagen emellan brukar alltid vara ruggigt täta med få undantag.

– Ska bli roligt att mäta krafterna mot Villa på deras hemmaplan. Kanske den svåraste bortamatchen i serien. När vi slog Villa på Sävstaås så ställde vädret till det så det var omöjligt att spela, säger Daniel Berlin om mötet i november som slutade 5–2.

Bollnäs har senast bakom sig en hemmavinst mot IFK Vänersborg (4–2), dessförinnan ett oväntat kryss borta mot Tillberga (4–4) – och förstås det minst sagt smärtsamma nederlaget hemma mot Edsbyn (2–3) på annandagen…

– Vi har varit på en ganska hög nivå över lag i serien. Annadagen mot ”Byn” så tycker jag vi är mycket bättre och borde ha vunnit matchen om vi haft normal utdelning.

Utdelning brukar Villas poängmakare på topp, Daniel Andersson och David Karlsson ha. Båda lägger beslag på första- och andraplatsen i elitseriens poängliga.
Karlsson leder skytteligan med hela 41 baljor.

– Brukar vara roliga matcher mot Villa. Täta och tuffa. Villa är inte alls lika spektakulära som förut utan nu är de mer systematiska och vill kontrollera matcherna, så uppfattar jag det som, säger Berlin

En inte helt lätt uppgift att knäcka Lidköpingsgänget som gjort 105 mål framåt. Men å andra sidan har Bollnäs seriens just nu tätaste defensiv med bara 44 insläppta på de sjutton omgångarna.

– Vi har en plan på hur vi ska försöka stoppa Villas anfallsspel, men sen om vi lyckas eller inte får vi se efter matchen. Vi har släppt in minst mål av alla lag så vi litar mycket på vår eget sätt att spela defensivt.

Själv känner sig Bollnäs storstjärna i gott slag. Berlin har i sedvanlig ordning varit strålande denna säsong.

– Formen känns bra, försöker spela på en hög nivå varje match och vill göra medspelare bättre så vi som lag vinner matcher.

Triumferar Daniel Berlin och hans Bollnäs i kväll går laget som bekant förbi Villa i tabellen. Så jämnt är det i årets upplaga av elitserien. Det är ingen hemlighet att Bollnäs går för seriesegern men Daniel Berlin påpekar ändå hur värdefullt det är för laget att skaffa sig en uppåtgående känsla.

– Självklart så satsar vi på att komma så högt upp som möjligt, men jag tycker ändå det är viktigare att ha en bra uppåtgående känsla när man kliver in i slutspelet än att vinna serien. För i dagens bandy så förlorar man matchen om man inte spelar tillräckligt bra, oavsett om ettan möter sjuan-åttan i serien. Topp-fyra tycker jag är viktigt.

Mattias Bladh