, ,

Vetlandas styrkebesked – slog SAIK: ”Väldigt skönt”

VETLANDA Vilken försenad nyårssmäll! Vetlanda skrällde nämligen rejält hemma mot Sandviken. Och VBK-anfallaren Joakim Andersson hade en festlig kväll med fyra mål och en assist noterade i protokollet.
– Kul att vi gör en bra insats och lyckades hålla ifrån för en gångs skull, säger målfarlige Joakim Andersson efter 9–4 (1–2)-segern.

Det var inte många så kallade ”experter” som trodde på att Vetlanda, som hittills varit en besvikelse i elitserien, skulle kunna störa tabelltvåan Sandviken på torsdagskvällen.
Men nionde placerade Vetlanda har inte gett upp hoppet om en slutspelsplats. Det fick gästerna erfara efter i förmodligen smålänningarnas bästa insats för säsongen.

– Givetvis väldigt skönt och efterlängtat efter att ha haft en ganska tung period nu i mellandagarna. Kul att vi gör en bra insats och lyckas hålla ifrån för en gång skull, säger Joakim Andersson.

VBK-anfallaren var stekhet och fyra mål och en assist är helt enkelt lysande mot ett lag som Sandviken.
Och möjligen en av Anderssons främsta insatser så här långt i serien…

– Vet jag inte, svårt att säga. Gör ju en del enkla mål i dag (läs: torsdag) där jag bara lägger in den i öppen kasse men skönt det också. Kändes helt okej iallafall och känner mig pigg i kroppen.

Tar vi det från början tog Sandviken planenligt ledningen via Christoffer Edlund som blev till 0– 2 när Erik Pettersson hittade nätmaskorna i 17:e minuten.
Vetlanda fick sedan in en nödvändig reducering på hörna innan halvlek när Johan Löfstedt fick på en pärla.
Och sista 45 vände hemmalaget på steken.
Rejält.

– Vi låg under i början fast vi kände att vi var bra redan i första så vi tuggade på. Sen i andra blir matchbilden så som vi vill och det passar oss bra, säger Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt.

Ja, 1–2-underläget blev till ledning med 6–2 när Joakim Andersson höll sig framme med tio minuter kvar att spela.
Där och då var det i praktiken klart.
Trodde många, men två snabba Saik-mål gav lite nerv.

Vetlanda släppte dock aldrig taget och när Joakim Andersson satte 7–4 i 86:e minuten, hans fjärde mål i matchen, var det förstås över.
Till slut 9–4 och en skön, rättvis tvåpoängare för Joakim Andersson och Vetlanda.

– Tycker vi hade en stark och tät defensiv hela matchen och släppte inte till allt för många målchanser. Sen var vi konsekventa i offensiven och fick väl matchen dit vi ville i andra halvlek och kunde kontra rätt mycket, säger Joakim Andersson.

Därmed lever hoppet om slutspel för Vetlanda inför fortsättningen.

Tre poäng upp till Hammarby på sista slutspelsplatsen. Hur ser du på era chanser att hamna på rätt sida om strecket?

– Det är helt klart en tuff sits vi är i och vissa resultat måste gå med oss. Men det enda vi kan påverka nu är att vinna våra matcher så det är fullt fokus på oss så hoppas jag att vi kan höja oss nu i slutet av serien. Så får vi se hur långt det räcker.

Mattias Bladh

Vetlanda–Sandviken 9–4 (1–2)

Målen: 0–1 (11) Christoffer Edlund (Erik Pettersson), 0–2 (18) Erik Pettersson, 1–2 (33) Johan Löfstedt (Martin Landström) hörna, 2–2 (47) Johan Löfstedt (Pontus Blomberg), 3–2 (56) Tobias Nygren (Martin Landström), 4–2 (64) Joakim Andersson straff, 5–2 (73) Joakim Andersson (Johan Löfstedt), 6–2 (82) Joakim Andersson (Johan Löfstedt), 6–3 (83) Christoffer Edlund (Dennis Henrikssen), 6–4 (84) Erik Pettersson (Christoffer Edlund), 7–4 (87) Joakim Andersson (Pontus Blomberg), 8–4 (89) Patrik Johansson, 9–4 (91) Patrik Johansson (Joakim Andersson).
Hörnor: 9–6 (6–4).
Utv, Vetlanda:
Sandviken: 2×10.
Domare: Valdemar Olsson.
Publik: 1015.