,

Hammarbys ilska efter bortdömda målet: ”Helt sjukt”

STOCKHOLM Hammarby kvitterade sent hemma mot Villa och på tilläggstid såg laget ut att avgöra på Robert Rimgårds frislag. Men målet dömdes bort och ilskan var minst sagt stor efteråt.
– Folk på Ringvägen såg att det var mål, säger Hammarbymålvakten Patrik Hedberg.

Det blev rejält upprört på slutet när Hammarby fick ett till synes helt korrekt segermål bortdömt i mötet med Villa.
Efter först en sen kvittering till 5-5 via straffpunkten tilldömdes Hammarby ett frislag.
Robert Rimgård sköt och signalerade för mål liksom stora delar av Zinkensdamm.
Men det gjorde inte domarteamet som underkände målet.

– Inget snack om saken. Jag och alla andra utom domarna ser det. Att ingen av domarna har koll på målet är en skandal. Jag följer bollen från att den lämnar min klubba och in, säger en märkbart upprörd Robert Rimgård.

Hammarbyanfallaren Kalle Mårtensson var framme på returen eftersom bollen inte höll sig kvar i målet utan rullade ut.
Mårtensson hade kunnat lägga in den i öppet mål men valde i stället att jubla han med då han tydligt uppfattat att bollen varit över mållinjen dessförinnan.

Enligt Hammarbys målvakt Patrik Hedberg förklarar även Mårtenssons agerande att målet borde ha godkänts.

– Att det blir en fråga av det är helt sjukt. Sen åker Mårtensson bara förbi och jublar. Det gör man ju inte om man inte är helt säker på att det är mål

Hedberg menar också att tiden bollen ska ha befunnit sig i målet talar sitt tydliga språk.

– Det är ju inte direkt så att den kommer ut direkt. Den går runt i målet innan den kommer ut. Måste ju ta flera sekunder. Villaspelarna säger ju själva att det är mål, säger Hedberg.

Har du varit med om något liknande förut?

– Det har jag inte. Hela Zinken såg ju att det var mål, men tre stycken som inte såg. Jag tycker det är för dåligt bara.

Vad sa domarteamet till er efter matchen?

– Att de inte visste om den var inne. De såg inte. Men att ha tre domare som missar, det får inte hända. Speciellt när alla vet att det var mål. Hade de frågat Villaspelarna så är jag helt övertygad om att de hade sagt att de var mål också.

Patrik Hedberg medger att domare kan göra misstag, men köper inte det som utspelade sig på tilläggstid .

– Alla kan göra misstag. Det köper jag och alla andra spelare i serien. En offside eller utvisning, att man missar det händer väl men man kan inte missa att det är mål. Det får inte hända bara.

För Hammarby, som just nu har hand om den åttonde och sista slutspelsplatsen, kan den tappade poängen bli kostsamt i slutändan.
Nionde placerade Vetlanda kan vid seger i nästa match krympa avståndet till två poäng.

– Det som blir så speciellt för oss är att vi jagar uppåt och är jagade bakåt så för oss är två poäng oerhört viktigt. Det kan ju bli så att vi missar slutspel på grund av detta. Nu hoppas jag inte att det ska behöva bli så men just nu känns det bara sjukt att man missar det. Folk på Ringvägen såg ju att det var mål, säger Hedberg.

Mitt i all cirkus kring slutminuterna spelades det innan också en hel del bandy.
Hammarby har en uppåtstigande formkurva och kan bli att räkna med framöver.

– Jag ser det som en vinst mot Villa. Sen att vi bara fick en pinne är som det är. Överlag en bra match av oss, helt klart. Villa är riktigt bra också, det ska man inte glömma.

Mattias Bladh

Hammarby–Villa 5–5 (4–4)

Målen: 0–1 (3) David Karlsson, 0–2 (8) Christoffer Norin, hörna, 1–2 (10) Kasper Milerud, hörna, 2–2 (16) Kalle Mårtensson, 3–2 (25) David Pizzoni-Elfving, hörna, 3–3 (28) David Karlsson, 4–3 (33) Adam Gilljam, 4–4 (40) Daniel Andersson, 4–5 (69) Johan Esplund, 5–5 (90+1) Adam Gilljam, straff.
Hörnor: 7–9.
Utvisningar: Hammarby 2×10, Villa 2×10.
Domare: Valdemar Olsson.
Publik: 2 670.