, ,

Bergström efter storsegern: ”Vi är riktigt noggranna i vårt spel”

Västerås har kommit igång på allvar. Hemma mot Vänersborg blev det seger med hela 9–3 (5–1). Och inte bara offensiven imponerade.
– Jag tycker vi gjorde en hundraprocentig insats defensivt, säger VSK-forwarden Ted Bergström.

Inledningsvis tog faktiskt gästande Vänersborg ledningen genom Mikko Lukkarila och var en ramträff från ett tvåmålsöverläge i nionde matchminuten. Men där tog det mer eller mindre stopp då VSK tog över därpå.
En taktpinne regerande mästaren inte släppte.
Två grönvita mål inom loppet av fem minuter, det femte inprickat av en frispelad Ted Bergström som avslutade stensäkert.

– Fick en fin passning av Holmberg (Tobias) i djupet och sen ensam med målvakten. Passar mig bra, säger Bergström och ler.

VSK hade en stark defensiv som avvärjde gästernas alltmer desperata anfallsförsök där man snarare körde själv än hotade med flera spelare. Inte konstigt då att det stod 5–1 i halvlek när VSK fick bra snurr på även sitt anfallsspel.

– Ja, ett ställningskrig på ett sätt. De får ju in 0–1-målet men det blir nog väckarklockan för oss. Sen tycker jag vi är riktigt noggranna och bra i vårt spel.

En sista livlina tog faktiskt IFK direkt i andra. Redan efter två minuter reducerade IFK-anfallaren Joakim Hedqvist. Det hoppet släckte Jakob Bucht med en riktig pärla till skott i minut 53.

– Det är ju ett klassmål, fin genomåkning av Jacob som sedan stänker upp den i krysset. Riktigt kul för Jacob som bara blir bättre och bättre tycker jag. En spelare som ofta får för lite cred, säger Bergström.

Nej, var det mycket VSK innan blev det ännu mer därefter. Klassavslut och fina anfallskombinationer samt ett fortsatt tryggt försvarsspel.
Då blev det det en jobbig resa för IFK i andra halvlek.

– Ja, det känns lite som att luften gick ur dem. Men jag tycker vi gör en hundraprocentig insats defensivt och då blir vi jobbiga att möta, säger Ted Bergström.

Till slut 9–3 för VSK, som verkar ha hittat lite mer av det spel många motståndare fruktade förra säsongen.

Det har varit upp och ner för VSK den här säsongen – var det här en signal att ni är på väg till den nivån ni vill vara på?

– Absolut, en helt annan intensitet idag (läs: söndag) igen. Mer tillbaka till den nivån vi vill vara på. Märks tydligt på träningarna också att fler vill vara med och bidra att kriga.

Mattias Bladh

Västerås–Vänersborg 9–3 (5–1)

Målen: 0-1 (7) Mikko Lukkarila, 1-1 (10) Emil Juhlén, 2-1 (14) Ted Bergström, 3-1 (31) Jonas Nilsson, 4-1 (38) Jonas Nilsson, 5-1 (45+2) Jakob Bucht, 5-2 (47) Joakim  Hedqvist, 6-2 (53) Jakob Bucht, 7-2 (60) Simon Jansson, 8-2 (63) Tobias Holmberg, 9-2 (71) Simon Jansson, 9-3 (76) Emil Viklund.
Utvisningar, VSK: 2×10 min.
IFK: 3×10 min.
Hörnor: 8–3.
Domare: Niclas Skoog.
Publik: 1 379.