, ,

SAIK:s möte med Tellus störs av dåligt väder: ”Gynnar Tellus”

Det väntar svåra väderförhållanden när Sandviken åker till Stockholm och mötet med Tellus. Snöblandat regn och blåsigt väder kommer ställa till det ute på isen.
– Som det ser ut lär det bli i stort sett ospelbart, säger Saik-anfallaren Erik Pettersson.

Sandviken har repat mod efter den tunga bortaförlusten mot Vetlanda (4-9). Senast blev det 8-2 mot Tilllberga och nu intar Sandviken Zinkensdamm som storfavoriter mot nästjumbon Tellus.

– Favoriter är vi väl att vinna. Tycker vi absolut att vi ska göra, men det gäller att inte gå händelserna i förväg för då kan det bli jobbigt. Vi måste stångas i 90 minuter för att ta två poäng, säger Saik-anfallaren Erik Pettersson, som svarat för hela 40 mål på nitton matcher.

Det kan möjligen också bli lite knepigare att bryta ned ett förmodat väldigt defensivt Tellus. Än knepigare kan det bli ute på isen när vädrets makter inte verkar vara på sin bästa sida på onsdagskvällen.

– Som det ser ut på prognosen så lär det i stort sett bli ospelbart så det gäller att försöka kriga och vinna boll samt göra mål på de chanser man får, säger ”EP” som Erik Pettersson brukar kallas i bandykretsar.

Den uppfattningen delar lagkamraten Ted Haraldsson, som tror att Tellus får större chanser att överraska under svårspelade förhållanden.

– Spontant skulle jag säga att det gynnar Tellus mer. Men egentligen är det nog så att det inte spelar någon större roll. På Zinken hade Tellus varit tuffa att möta i vilket fall, säger Haraldsson.

Seger är ett måste för Sandviken som jagar serieledande Villa. Vid vinst kan man gå upp i serieledning med bättre målskillnad under förutsättning att Villa förlorar mot VSK.
Men det är jämnt om hur platserna kring topp-fyra kommer fördelas. Både Edsbyn och Bollnäs har chansen att knäppa Sandviken och Villa på näsan i slutändan.

– Absolut, men det är så vi alla vill ha det. En jämn serie där varje poäng är oerhört viktig, säger Erik Pettersson.

Och så har vi det här med målen. Med sina 40 mål är ”EP” tvåa i skytteligan. Tre baljor bakom Villas David Karlsson.

Hur mycket tänker du på att vinna den?

– Inget alls faktiskt. Det viktiga är att vi vinner och att jag känner mig i bra form.

Mattias Bladh