, ,

Goda råd börjar bli dyra för VBK: ”Kan slå Villa”

Vetlanda tar i kväll emot serieledaren Villa. Då krävs det betydligt bättre spel än senast för att inte trilla dit igen.
– Villa är ett väldigt komplett lag som vi kan slå om vi kommer upp i vår kapacitet, säger Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt.

När Villa kommer på besök är två poäng ett måste för Vetlanda, som just nu är fyra poäng bakom åttan Hammarby. Med sex omgångar kvar krävs det förutom idel vinster också att resultaten går rätt väg för Vetlanda på annat håll.

– Tung match igår (läs: tisdagens förlust mot Tillberga) som tog enormt med energi, men vi är bra hemma och det kommer mycket folk så där hämtar man energin nu. Alla matcher är viktiga, säger Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt.

Motståndaren Villa leder serien och vann senast hemma mot Västerås. Ett lag som sprudlar av självförtroende i takt med lagets segrar i toppmötena denna säsong.
Lita på att Vetlanda måste med all säkerhet göra en av sina bästa insatser denna säsong om Villa ska kunna besegras.

– Villa är ett väldigt komplett lag som vi kan slå om vi kommer upp i vår kapacitet som vi någonstans har. Krävs en bra defensiv och att vi är effektiva, säger Löfstedt.

Villas David Karlsson och Daniel Andersson har öst in poäng denna säsong. I toppen av både poäng-och skytteligan.
Hur stoppar man dem? Johan Löfstedt har en tanke kring det.

– Danne och Davva älskar de småländska kebabpizzorna så jag får väl lägga en på deras plats som de måste äta upp innan matchen. Då blir de lite tunga och goa i magen under matchen, säger han.

Hammarby är fyra poäng före er på sista slutspelsplatsen. Tror ni fortfarande på slutspel?

– Just nu har vi andra saker att fundera på, precis som vi haft under hela säsongen. Vi måste kunna vara jämnare än vad vi hittills har varit. Sen får vi den placeringen som vi förtjänar.

Mattias Bladh