, ,

Nyblivne pappan Simon Jansson målade mot Kalix: ”Godkänt”

En stabil bortamatch. Så kan VSK:s seger mot Kalix beskrivas.
– Vi gjorde jobbet över hela banan, säger VSK-anfallaren Simon Jansson efter 8–3-vinsten.

Egentligen skulle Kalix och VSK drabbat samman 5 januari, men flyttades på grund av sträng kyla. Nu var vädret inte lika obönhörligt och för gästerna blev det en komfortabel seger mot tabelljumbon.

– Bra match i 90 minuter. Tycker vi hade en bra balans mellan att spela vårt spel och kriga, säger Simon Jansson.
VSK hade 4–0 i halvlek och kontrollerade händelserna på isen. Bakåt såg det tätt ut och Kalix hade svårt att skapa målchanser.

– Ja, det kändes som att vi hade full kontroll i första. De skapade ingenting egentligen när vår defensiv var bra, säger Jansson.

VSK fortsatte i samma stil när sista 45 satte igång. Fick en pangstart genom Ted Bergström och i minut 60 satte en pigg Simon Jansson själv 6–1.

– Kändes helt okej. Orkade jobba över hela banan och tycker jag skapade många lägen och fick bra bollar att jobba på som ledde till mål. Så godkänt tycker jag absolut.

Det blev aldrig riktigt spännande för även om Kalix reducerade två gånger om fortsatte VSK hitta målet. 6–1 blev till slut 8–3 och två sköna pinnar på poängkontot.

– Kändes rätt bra när vi gjorde 5–0 snabbt i andra, men vi gör jobbet över hela banan och då är det sån här skillnad mellan lagen, säger Jansson.

Noterbart är att Simon Jansson har blivit pappa i dagarna till en dotter.

Får du sova något på nätterna?

– (skratt) Både ja och nej, men inte mycket. Men klart värt det.

Mattias Bladh