, ,

Villa kan koppla greppet om seriesegern: ”Tror stenhårt på oss själva”

Serieledande Villa kan skaffa sig slagläge om seriesegern vid seger hemma mot Broberg.
Ett lag Villa har haft relativt enkelt för på hemmaplan.
– Det är klart att vi sätter oss i förarsätet om vi vinner, säger Villas högerhalv Petter Björling.

Det börjar dra ihop sig i elitserien och mycket talar förstås för att Villa lägger beslag på seriesegern så småningom. Men då ska Broberg besegras i Sparbanken Lidköping arena på fredagen. Vad som talar för Villa är att man inte förlorat mot Söderhamnslaget på hemmaplan sedan 2008 (!) när laget föll med 1–7.

– Broberg är ett bra lag som vi har respekt för. De är inte helt klara för slutspel och kämpa stenhårt för att störa oss. Samtidigt tror vi stenhårt på oss själva och vet vad vi är kapabla till, men det blir hårt slit i 90 minuter, säger Petter Björling.

Vad blir viktigast mot Broberg?

– Det viktigaste är att vi har rätt inställning och det är jag inte orolig för. Broberg har många duktiga spelare men de har två riktigt bra halvor som styr mycket av deras spel. Sen har de ”storfiskaren” Söderberg (Martin) på topp som är lika snabb på att snappa upp lägen på plan som han är snabb till angeldonen.

Petter Björling har hittills gjort fyra mål och sex assist. En spelare som inte får de största rubrikerna i Villa men har varit klubben trogen sedan han kom som ungdomsspelare till Lidköping. En spelartyp som passar bra in i Villas mer ”SAIK”-inspirerade spel de senaste åren.

– Tycker att min säsong har varit stabil. Lite svårt i början av säsongen, med omställningen från vänster till högerhalv men det känns bara bättre och bättre. Kul att många uppskattar det man gör på plan men om det är den bästa säsongen vet jag inte. Förhoppningsvis blir det det när vi summerar säsongen i slutet av mars.

Mattias Bladh