, , ,

”Meningslös och lite feg tackling”

LIDKÖPING En ganska sömnig historia slutade med Villaseger i hemmamötet med Broberg. Men det var en tackling på Villaförsvararen Martin Andreasson som hamnade i centrum i eftersnacket.
– Redin (Robin) har bara en tanke där och det är att skicka ut Andreasson i reklamväggen, säger Villatränaren Johan Sixtensson.

Det hettade till rejält i den 86:e matchminuten när Villa hade ledningen med 4–1 i mötet med Broberg. Villaförsvararen Martin Andreasson blev till synes oprovocerat bryskt puttad i ryggen av Brobergs Robin Redin. Andreasson hamnade ända in i reklamväggen och länge låg Villaförsvararen på backen innan han kunde ta sig upp på egna ben.

– En helt meningslös och lite feg tackling i ryggen av Redin på Andreasson. Redin har bara en tanke där och det är att skicka ut Andreasson i reklamväggen och det lyckades han med.

Robin Redin fick syna det röda kortet medan Martin Andreasson fick en tiominutare.
En bestraffning som Redin inte tycker är rättvist.

– Jag trycker till honom lite i ryggen och då tappade han balansen och sen faller båda två över sargen. Sen när jag ska resa mig upp och åka därifrån kommer en Villaspelare och knuffar ner mig över Martin igen och då blir det lite tumult. Tycker absolut inte att det är ett rött kort.

Villatränaren Johan Sixtensson:

– Redin verkar inte förstå att han får tio minuter för våldsam tackling och tio minuter för olämpligt (handgemäng med Andreasson), då blir det rött. Sen blir det lite tumult med spelare som står upp för varandra, men inte mer än så. Rätt av domare Labe att skicka Redin av plan.

Matchen slutade 4–1 och tar Villa en poäng mot Edsbyn på söndag är seriesegern klar.

Mattias Bladh

Villa–Broberg 4–1 (2–1)

Målen: 1–0 Tim Persson (1), 1–1 Jonas Nygren, hörna (20), 2–1 Daniel Andersson (37), 3–1 Johan Esplund, hörna (58), 4–1 Axel Ekholm (59).
Hörnor: 8–8 (4–5).
Utv, Villa: 3×10. Broberg: 3×10+lindrigt matchstraff.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 3 468.