, ,

Frids kanonträff sänkte Villa: ”Det var skönt”

Edsbyn segrade i seriefinalen mot Villa och har därmed vunnit både hemma och borta mot serieledaren denna säsong. Andraplatsen är också säkrad – och har nu en liten, liten chans på seriesegern inför slutomgången.
– Vi kan inte påverka det utan bara fokusera på vår egen insats, säger Edsbyns Martin Frid.

I och med de två poängen har Edsbyn 39 pinnar inför sista omgången. Andraplatsen är säkrad för det skiljer fyra poäng ned till både Sandviken och Bollnäs. Då Villa i och med förlusten mot Edsbyn står kvar på 40 poäng finns det fortfarande en chans i teorin att gå om Villa i tabellen. Men då ska man komma ihåg att Lidköpingslaget har Tellus på bortaplan i sista omgången – ett möte som knappast avskräcker Villa.

– Det är väl långsökt, men det är ju idrott och det ska spelas om det. Vi kan inte påverka det utan vi kan bara fokusera på vår egen insats, säger Martin Frid.

Som var lysande mot Villa. Slet i defensiven och krutade in matchavgörande 6–4 i 81:a matchminuten. Han tog tag i bollen långt in på egen planhalva, behöll den länge och väl och när läget uppstod dundrade han in bollen bakom en maktlös Jon Karlsson i Villamålet

– Ja, jag vinner bollen nere vid vår hörnflagga nästan och de är lite utspridda och jag får upp farten och skjuter en bit ut och den satt. Ett viktigt mål så det var skönt, säger Frid.

Edsbyn hade 3–3 i halvtid och lagen följdes åt till 4–4 när Villa, i 73:e minuten, bommade en straff och i stället kunde Mattias Hammarström sätta 5–4 innan Martin Frid fick Edsbyn att andas ut. Villas tröstmål på slutet blev just ett tröstmål då det kom för sent för att det skulle bli någon fara för segern.

– Ja, klart det var skönt att vinna en sån här toppmatch. Det var jämt hela vägen så det hade kunnat sluta hur som helst, men vi lyckades vinna och det är vi nöjda med, säger Martin Frid, som har växt ut till en nyckelspelare i Edsbyn.

Det har blivit nio mål och sex assist så här långt för Martin Frid. En spelare som har så många fler kvaliteter än enbart mål och assist.

 

– Utifrån min roll så är jag väl nöjd med det. Har faktiskt inte tänkt så mycket på det utan jag har väl fokuserat på andra saker i spelet. Jag har en viktig roll defensivt så jag har väl inte som huvuduppgift att producera poäng. Men det är väl kul att det blir nån poäng i alla fall.

 

Mattias Bladh

Edsbyn–Villa 6–5 (3–3)

Målen: 1–0 Hans Andersson (3), 1–1 Johan Esplund (8), 1–2 Martin Karlsson (12), 2–2 Daniel Burvall Jonsson (18), 2–3 Jesper Eriksson, hörna (39), 3–3 Jonas Edling, hörna (42), 4–3 Jonas Edling (57), 4–4 David Karlsson (58), 5–4 Mattias Hammarström, straff (77), 6–4 Martin Frid (82), 6–5 David Karlssoon (90+).
Hörnor: 12–5 (6–3).
Utv, Edsbyn: 1×10. Villa: 2×10.
Domare: Mikael Hillerius.
Publik: 1 502.