, ,

Bladh: Villa väljer inte Vänersborg

KRÖNIKA Snälla, ge mig slutspelet nu. Gör slut på vardagens lunk och låt festen börja. Men vilka ställs mot varandra i kvartsfinalspelet? Det tror jag mig veta om än endast säker på en sak.

Nu är det inte klart vilket lag som får mysa och välja kvartsfinalmotstånd först. I teorin i alla fall. Villa kommer givetvis vinna elitserien och besegra Tellus på fredag. Tränare Sixtensson och Villas Players manager Magnus Muhrén väljer då Broberg. Det är vad jag är säker på.

Nej, inte Vänersborg. Det skulle förvåna mig även om laget inte blivit den kraft som många trodde med sina ryska supervärvning.
Derby är derby. Och ett derby mot Vänersborg vill inte Villa ha för det kommer göra ont och skapa extra känslostormar vilket Lidköpingsgänget vill undvika.
Dessutom har IFK precis allt att vinna och kommer offra liv och lem för att slå ut antagonisten några mil bort.

Blir Broberg alltså. Det tror jag Villa är bekvämt med och säkra på att gå vidare till semifinal. Villa kommer för övrigt sannolikt vilja ha Bollnäs på sin sida i slutspelsträdet på bekostnad av Sandviken.

Tvåan Edsbyn har då en meny bestående av Vänersborg, Hammarby och Västerås. De väljer Hammarby. De föll ”bara” med uddamålet borta mot Stockholmslaget (3–4). Okej, 5–5 hemma mot Hammarby ger ”Bajen” ett hopp men Edsbyn har växt enormt och ser efter segern mot Villa ut att bli en kraft att räkna med.

Jag tror Västerås vinner mot Sandviken på fredag. Visst, Sandviken kämpar om tredjeplatsen men tusan vad jag känner på mig att VSK vill avsluta serien snyggt. Då tar Bollnäs tredjeplatsen (de vinner mot utslagna Vetlanda) och tar då Vänersborg.
Sandviken och Västerås ställs då mot varandra och herrejösses vilken prestige det kommer ligga där.
Ett utav lagen kommer alltså slås ut redan i kvarten. Smaka på den.

Som ni ser så tror jag inte något lag vill ha VSK som kvartsfinalmotståndare.
Även om grönvitt inte imponerat så är det en obehaglig motståndare som när det fungerar slår vilket lag som helst.
Och fortfarande ligger det på näthinnan att VSK vunnit två raka guld…

1 svara

Kommentering är stängd.