, ,

Efter VSK:s tunga seger – matchhjälten sågar publiksiffran: ”Förtjänar mer publik”

I förlängningen klev Simon Jansson fram och blev matchhjälte för Västerås i bortamötet med Sandviken. Därmed har VSK tagit kommandot i den heta kvartsfinalserien.
– Kul att få avgöra en gång, säger Simon Jansson.

Det krävdes sudden death för att skilja VSK och Sandviken åt. Så pass jämnt var det i första kvartsfinalen i Göransson arena. VSK-anfallaren Simon Jansson blev hjälten för dagen när han höll sig framme och satte bollen i nätet. Den annars utmärkte Joel Othén i Saik:s mål fick till slut kapitulera.

– Skönt och en lättnad så klart. Kul att få avgöra en gång, jublar Simon Jansson.

Men det var ruskigt jämnt med två lag som inte ville bjuda varandra på en enda millimeter på isen. Defensiven prioriterades starkt i båda lagen där man inte ville bjuda varandra på något.

Logiskt kom båda målen under ordinarie tid på fasta situationer, dels Patrik Sjöströms straffmål efter 28 minuter, dels hemmalagets Erik Petterssons projektil på hörna två minuter in i andra halvlek.
I slutändan kanske aningen mer chanser för VSK.

– Ja, över hela matchen tycker jag vi kör mer och har mer bra lägen. Deras målvakt (Joel Othén) var bra så vi kunde göra fler mål men nu gick det vägen ändå.

Noterbart var den blygsamma siffran på 1 903 personer som bevittnade det upphaussade mötet i Göransson arena. På tok för låg siffra med tanke på vilka lag som ställdes mot varandra.

– Nej, men lite dåligt kan jag tycka då både vi och SAIK förtjänar mer publik. Men jag tycker våra VSK-fans gör det bra som kom så många och sjöng hela matchen, säger Jansson.

Blir om möjligt fler åskådare i nästa drabbning i Västerås. För nu har grönvitt tagit kommandot i serien och frågan är om laget kommer behålla ledningen hela vägen ut?
Simon Jansson är hoppfull – men tar inte ut något i förskott.

– Det hoppas vi. Men först till tre segrar. Vi har satt oss i ett bra läge men vi måste komma upp några nivåer till, säger han.

Mattias Bladh

Sandviken–VSK 1–2 efter förlängning

Mål: 0–1 (28) Patrik Sjöström på straff, 1–1 (47) Erik Pettersson på hörna, 1–2 (100) Simon Jansson.
Utv, SAIK: 1×10, 1×5.
VSK: 1×10.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 1 903.