, ,

SAIK straffade VSK: ”Otroligt skönt”

Klockan stod på 92 minuter och 4–4 på resultattavlan när Sandvikens Erik Pettersson bröt sig in i VSK:s straffområde och blev upphakad. Resultatet blev ett straffslag som ”EP” själv tog hand om förvaltade på bästa sätt. Därmed är det kvitterat till 1–1 i matcher i den heta kvartsfinalserien.
– Med tanke på att det hade kunnat vara 2–0 till dem är det ju otroligt skönt att vi vinner till slut, säger Saik-anfallaren Erik Pettersson.

Det blev återigen dramatik på högsta nivå när Sandviken och Västerås drabbade samman i kvartsfinalseriens andra möte lagen emellan. I första mötet avgjorde VSK i förlängningen, men nu var det Sandvikens tur att vinna på ett dramatiskt vis och därmed kvittera till 1–1 i matcher.

– Tycker jag blir upphakad när jag ska avsluta och då är det straff, säger Saik-anfallaren Erik Pettersson.

Var som föranledde straffen var när Erik Pettersson klev emellan Patrik Sjöström och Anders Bruun i straffområdet och inte kunde avsluta. Domarna bedömde de båda VSK-spelarnas tilltag mot ”EP” som en solklar straff.
En aningen nervös Erik Pettersson var iskall och satte 5–4 vilket VSK inte kunde göra något åt då matchen bara var sekunder från att blåsas av.

– Ja men lite grann, såklart. Fick vänta ganska länge innan jag fick slå den med. Det gjorde väl inte saken lättare direkt, säger Pettersson.

Saik hade annars kontrollen i första halvlek. Efter dryga kvarten stod det 3–0 till gästerna vilket stod sig till halvtid. Men scenförändringen blev total sista 45, VSK kom tillbaka och i 61:a minuten stod det plötsligt 3–3.

– Vi hade två som satt på botbänken när andra startade (Niklas Gälman och Ted Haraldsson). De klev upp på oss och fick utdelning och energi direkt. Efter det så lyckades vi inte ta oss tillbaka in i matchen riktigt förrän på slutet. Sen spelar Alan (Dzhusoev) som är en viktig spelare för oss bara tio minuter i andra halvlek på grund av en trasig skena, säger Pettersson.

Västerås tog sedan ledningen med 4–3 via Magnus Joneby på hörna i 65:e minuten. Men Saik gav sig inte och framför allt inte Erik Pettersson pangade in 4–4 på hörna i 81:a minuten och hur det gick sedan har ni koll på vid det här laget…
Onekligen en stark moral och nu är det match igen i kvartsfinalserien.

– Klart det är så. På sättet vi vinner och med tanke på att det hade kunnat vara 2–0 till dem är det ju otroligt skönt att vi vinner till slut, säger ”EP”.

Mattias Bladh

Västerås–Sandviken 4–5 (0–3)

Målen: 0–1 (11) Daniel Mossberg, hörna, 0–2 (14) Daniel Mossberg, 0–3 (16) Alan Dzhusoev, 1–3 (47) Ted Bergström, 2–3 (50) Tobias Holmberg, hörna, 3–3 (62) Simon Jansson, 4–3 (66) Magnus Joneby, hörna, 4–4 (82) Daniel Mossberg, hörna, 4–5 (90+4) Erik Pettersson, straff.
Hörnor: 10–9.
Utvisningar: SAIK 6×10, VSK 2×10.
Domare: Mikael Hillerius.
Publik: 3 779.