Bollnäs semifinalklart – möter Villa: ”Tuff nöt”

, ,

Bollnäs lirar semifinal mot Villa. Det står klart efter sköna 3–1 borta mot Hammarby i kvartsfinal fyra. Kapten Andreas Westh, 39, var förstås stolt och lättad när slutsignalen ljöd på Zinkensdamm.
– Känslan är bara bra. Skönt, säger Westh.

Bollnäs slog till slut ut Hammarby ur slutspelet. Hälsingelaget satte spiken i den berömda kistan på torsdagskvällen på Zinken inför 2 855 åskådare.

– Ja, vi kanske var lite tyngre än dem. Det var jämna matcher, säger Bollnäs libero och lagkapten Andreas Westh.

Första halvlek var annars rätt chansfattig med Bollnäs ögon sett. Det gällde å andra sidan även hemmalaget och 0–0 i halvtid var ett faktum.

Men i andra akten sköt Daniel Berlin in ledningsmålet långt utifrån på ett läckert sätt. I 64:e gjorde Ville Aaltonen 2–0 på volley.
Bollnäs spelade sedan på resultatet och Hammarby hade inget att hämta och till slut 3–1 till hälsingelaget.

– Vi gjorde väl det vi kom överens om tycker jag. Täta, säger Westh.

Totalt 3–1 i matcher och Bollnäs kommer således möta elitseriesegraren Villa i semifinal. Första semifinalen spelas på onsdag i Lidköping.

– Villa blir en tuff nöt. Har inte funderat så mycket på det ännu. Vi får se. Ska bara bli skönt med lite vila nu, säger Westh.

I den andra semifinalen möter Edsbyn, som slog ut Broberg med 3–1 i matcher, segraren mellan Västerås och Sandviken. Där står det 2–2 i matcher och allt avgörs i en femte match i Sandviken på lördag.

Mattias Bladh

Hammarby–Bollnäs 1–3 (0–0)

Mål: 0–1 (54) Daniel Berlin, 0–2 (64) Ville Aaltonen, 0–3 (80) Christian Mickelsson, hörna, 3–1 (84) Kasper Milerud.
Hörnor: 11–4 (4–2).
Utvisningar: Hammarby 2×10, Bollnäs 1×10.
Domare: Roland Fager, Köping.
Publik: 2 855.