, , ,

”Medvetna om att det bara är 1–0 i matcher”

Vilket drama. Så kan man kort sammanfatta Bollnäs blytunga seger i sudden death borta mot Villa i den första semifinalen.
– Det är på förhand tufft att åka till Lidköping och vinna, så vi är självklart nöjda, säger Bollnäsförsvararen Anders Spinnars efter 5–4-triumfen.

Det blev minst sagt tyst i Sparbanken Lidköping arena när Patrik Nilsson, i minut 102, pricksköt in 5–4 bakom Villamålvakten Jesper Thimfors högra stolpe.
Bollnässpelarna var dock inte tysta utan visade tydligt sin glädje över att Giffarna nu leder med 1–0 i matcher i denna stenhårda semifinalserie.

– Att det blev sudden speglade matchen rätt bra tycker jag. Två täta lag som möts och mycket tillfälligheter som avgör, säger Bollnäs Anders Spinnars, som själv noterades för ett hörnmål i matchen.

Bollnäs hade ett nästan fläckfritt försvarsspel och skapade en hel del framåt. I första halvlek var gästerna, även med de mest hemmafärgade ögon, hetare.
Trots det hade Villa ledningen med 2–1.
Oskar Olsson kvitterade till 2–2 i minut 53 innan Villa, mycket tack vare en strålande Daniel Andersson, gjorde två mål på två minuter.

Men även om hemmasupportrarna och Villa vittrade seger med dryga tjugo minuter kvar av ordinarie tid fortsatte Bollnäs hota framåt.
Patrik Nilsson sköt in 4–4 på halvvolley efter ett fint lyft vilket var ett resultat som tog det hela till förlängning och där var det chanser åt båda hållen. Nilsson fick till slut läget och tog chansen på bästa sätt.

– Samtidigt är vi medvetna om att det bara är 1–0 i matcher och att vi njuter av detta i kväll. Sen är det matchen på lördag som gäller. Det kommer att bli tätt och tufft då också med all säkerhet, säger Anders Spinnars.

Mattias Bladh

– SM-semifinal 1:5 –

Villa–Bollnäs 4–5 (2–1)

Målen: 1–0 Daniel Andersson (4), 1–1 Oskar Olsson (10), 2–1 Johan Esplund (13), 2–2 oskar Olsson (53), 2–3 Anders Spinnars, hörna (55), 3–3 Daniel Andersson (66), 4–3 Daniel Andersson (68), 4–4 Patrik Nilsson (74), 4–5 Patrik Nilsson (102).
Hörnor: 6–7 (3–4).
Utv, Villa: 1×10.
Domare: Jonas Kandell.
Publik: 4 314.