, ,

”Putte” förlänger med Vetlanda: ”Inget att tveka på”

Vetlanda är överens om en förlängning med tränaren Patrik ”Putte” Johansson. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2017/18.
– Det har hela tiden varit tanken att fortsätta, och det känns bra att det är klart, säger Putte.

Inför säsongen återvände Patrik Johansson till VBK. Han inledde säsongen som assisterande tränare, men när Jonas Claesson i december valde att kliva av tog ”Putte”, som han kallas, över huvudansvaret.
Nu står det klart att han kommer fortsätta leda VBK även över nästa säsong.

– Jag skrev ett tvåårskontrakt inför den här säsongen och andemeningen var hela tiden att fortsätta över nästa. Nu ändrades förutsättningarna lite i och med att Jonas klev av, men när jag fick veta att spelarna var positiva, och såväl jobb som familj sa okej, då var det inget att tveka på, säger Patrik Johansson, som därmed går in på sin sammanlagt åttonde säsong som tränare för VBK:s A-lag.

Vetlandastjärnan Johan Löfstedt ser positivt med att klubben förlänger med ”Putte”.

– Det känns jättebra. Han är omtyckt av spelarna och gjorde det bra förra säsongen. Han har ett starkt engagemang, är bra med både individer och kollektivt. Sedan ser han bandy på ett bra sätt, och har nog under säsongen fått en bra bild över vad vi behöver förbättra inför nästa, säger lagkapten Johan Löfstedt.