, ,

Formstark Karlsson redo för Bollnäs: ”Supertaggad”

– Vi kommer ge allt för att vinna.
Orden kommer från Villas stora framtidsnamn, mittfältaren Martin Karlsson, som vill besegra Bollnäs på Sävstaås och kvittera i semifinalserien.

Villa förlorade, lite oväntat, första semifinalmötet hemma mot Bollnäs (4–5) och hemmaplansfördelen med det.
På lördagskvällen är Sävstaås spelplatsen och Villa vill studsa tillbaka direkt efter den tunga förlusten i rond ett där spelet hackade betänkligt.

– Så kände vi också efteråt när vi snackade om matchen. Vi fick inte till samma flyt i offensiven som vi har haft. Samtidigt gjorde Bollnäs det bra men vi kände att vi kan bättre, säger Villas mittfältare Martin Karlsson, som senaste par säsongerna fått sitt stora genombrott.

Bollnäs var förvånansvärt aggressivt och stötte högt upp på Villas bollhållare senast vilket ledde till många felpass som i slutändan blev förödande.
Martin Karlsson var dock inte förvånad över att Bollnäs agerade mer aggressivt än vad många hade förväntat sig.

– Nej, vi var förberedda på olika scenarion. Tror att felpassen berodde på att vi ville för mycket.

I slutspelet har Martin Karlsson noterats för ett mål och fyra assist. Senast mot Bollnäs gjorde 20-åringen en läcker passning till Johan Esplunds 2–1 mål även om det blev förlust i slutändan i förlängningen.
Formen verkar det inte vara något fel på hos Villatalangen som redan håller god elitserieklass.

– Den känns bra. Trivs mycket bättre på mittfältet än på halven där jag var i början på säsongen. Och de senaste har jag känt mig pigg och fräsch i kroppen, så det är kul att spela slutspel, säger Karlsson.

Bollnäs på bortaplan är ingen lätt uppgift för något lag. Kort och gott krävs det en närmare hundraprocentig insats för att Villa ska kvittera semifinalen. Senast var det långt ifrån bra sett ur Lidköpingslagets synvinkel där hälsingelaget fick många omställningslägen. En detalj som Villa har pratat om inför slaget på Sävstaås.

– Ja, det har vi, men det hänger ihop med vårt egna offensiva spel, säger Martin Karlsson.

Om inte gulddrömmarna ska få ett abrupt slut ”redan” i semifinal bör Villa vinna rond två.
0–2 i matcher kan bli en alltför brant uppförsbacke…

– Vi kommer ge allt för att vinna. Gör vi inte det så får vi vinna nästa match. Vi åker inte ur om vi förlorar imorgon (läs: lördag), säger Martin Karlsson.

Hur laddad är du på en skala 1–100?

– Vad tror du? Självklart supertaggad.

Säger Villas stora framtidsnamn.

Mattias Bladh