, ,

Edsbyn avgjorde i sudden – kvitterat i matchserien: ”Känns bra med 1–1 i set”

I förlängningen kom segermålet för Edsbyn i bortamötet med Sandviken. Målet som innebär 1–1 i matcher i semifinalen.
– Väldigt skönt, säger Edsbyns Martin Frid efter 7-6-vinsten.

Sandviken vann komfortabelt med 8–4 i första semifinalen och hade chans att koppla ett järngrepp om matchserien.
Men Edsbyn, mycket tack vare en briljant Mattias Hammarström, ville annat och Hans Anderssons 7–6-mål i förlängningen bärgade bortatriumfen.

– Såklart väldigt skönt. Jämn match. Saik är bra, men vi lyckades vinna och det känns bra med 1–1 i set, säger Edsbyns Martin Frid, som var lättad och glad över vinsten.

En stor del i att Edsbyn var med målmässigt hela tiden och tog det till förlängning stavas Mattias Hammarström. ”Tisen”, som han kallas, smackade in fyra bollar och det var inga skott som helst…

– Ja, jag får väl ta ”Tisens” bössa och låsa in den i vapenskåpet ikväll. Det bara small idag. Han är grymt viktig för vårt lag, säger Frid.

Sandviken var emellertid riktigt heta i förlängningen och inte blev det bättre av att Tommi Määttä blev utvisad i 91:a minuten. Hemmalagets Alan Dzhusoev brände bland annat öppet mål innan Edsbyns avgörande.

– Såg tyvärr inte den situationen så jag kan inte svara på det. Tydligen var det väldigt nära. Men energi hade vi tydligen tillräckligt för att avgöra. Skönt, säger Frid.

Ställningen är därmed 1–1 i matcher och härnäst är det Edsbyn som har hemmaplan. Tredje semifinalmötet spelas på onsdag och ”Byn” har plötsligt ett bra läge i matchserien.

– Det är tajta matcher hela tiden där varje situation är så enorm viktig och avgörande. Nu är det kvitterat och ny fajt på onsdag, säger Martin Frid.

Mattias Bladh

Sandviken–Edsbyn 6–7 e.fl.

Målen: 0–1 (7) Mattias Hammarström, hörna (Joakim Svensk), 1–1 (12) Christoffer Edlund (Ted Haraldsson), 2–1 (15) Daniel Bäck (Linus Forslund), 2–2 (20) Mattias Hammarström, 2–3 (25) Mattias Hammarström, frislag (Oscar Jonsson), 3–3 (26) Daniel Mossberg (Daniel Bäck), 4–3 (32) Erik Pettersson (Daniel Bäck), 4–4 (37) Mattias Hammarström (Tuomas Määttä), 4–5 (40) Daniel Liw (Tuomas Määttä), 5–5 (50) Christoffer Edlund (Erik Pettersson), 5–6 (69) Daniel Burvall–Jonsson, 70), 6–6 (87) Daniel Mossberg (Ted Haraldsson), 6–7 (100) Hans Andersson.
Hörnor: 7 –3 (3–2).
Utvisningsminuter: 0–10.
Domare: Ulrik Bergman.
Publik: 2 880.