, ,

Edsbyn jagar en SM-finalplats: ”Stort ansvar”

I kväll kan Edsbyn bli klart för SM-final. Men då måste hemmaspelet bli avsevärt bättre än i föregående matcher i semifinalen mot Sandviken.
– Vi är normalt starka där så det känns bra, säger Edsbyns Martin Frid.

Efter den högdramatiska bortasegern senast mot Sandviken gjorde att det nu blir en helt avgörande femte semifinaldrabbning i Svenska Fönster arena. Då det enbart blivit bortasegrar i denna semifinalserie kvarstår frågan om det verkligen blir en fördel?
Edsbyns Martin Frid tror stenhårt på att det ändå är en fördel med hemmafavör när det ska avgöras vilket lag som möter Bollnäs i SM-finalen.

– Ja, hittills har det varit bortasegrar, men klart det känns bra att ha avgörande hemma. Vi är normalt starka där så det känns bara bra, säger Edsbyns Martin Frid.

Edsbyn kommer alltså från ett riktigt drama på Jernvallen i fredags. Från ett bekymmersamt 0–2-underläge tidigt i andra halvlek fick Edsbyn utdelning i 70:e minuten. En kort stund senare kom 2–2 och tidigt i förlängningen satte Mattias Hammarström segermålet.

– Vi växer in mer och mer i matchen och lyckades få till en förlängning. Hade kunnat sluta hur som helst så vi är nöjda att vi lyckades vinna och ta det till en femte avgörande, säger Martin Frid.

Frid kommer få en viktig uppgift senare i eftermiddag att hålla borta Sandvikens vassa offensiv från hemmamålet.

– Defensivt har det känts bra. Har ett stort ansvar där så det är det högt prio på. Sen önskar jag väl mer offensivt såklart, men så länge vi vinner är jag nöjd ändå även om man hela tiden vill bli bättre, säger Frid, som inte vill se Sandviken få en smakstart denna gång.

– I bägge de matcherna (hemmaplan)  så har SAIK öppnat starkt och vi har väl inte riktigt lyckats med det vi pratat om innan. Inte tillräckligt täta och de har fått för mycket is att spela på. Det är väl det vi ska göra bättre.

Mattias Bladh