, ,

Edsbyn klart för final efter stor dramatik: ”Underbart”

Edsbyn är i SM-final! Detta efter seger med 5–2 i avgörande femte semifinalmötet hemma mot Sandviken.

Edsbyn fick en drömstart på matchen och tog ledningen med 1–0 på hörna via Daniel Liw efter knappa två minuters spel. Hemmalaget tog sedan kraftigt över initiativet medan Sandviken inte fick spelet att stämma. Därför inte ologiskt att 2–0 kom genom Daniel Burvall-Jonsson. Nästa mål var oerhört viktigt och det var Edsbyn som gjorde det genom veteranen Oscar Jonsson i 36:e minuten med en läcker soloaktion.

Sandviken letade desperat efter ett reduceringsmål innan halvtidsvilan och till slut kom det när Niklas Gälman var sist på bollen med mindre än minuten kvar.

Gästerna fick sedan ett till synes korrekt mål bortdömt i mitten av andra halvlek då domarna inte uppfattade att det förmodligen blev mål på Dennis Henriksens skott. På reprisbilder syntes det ett tydligt ”nätrassel”.
Sandviken protesterade vilt men fick inte gehör av domarna. I stället gjorde Edsbyn 4–1 i 71:a matchminuten via Hans Andersson. Erik Pettersson gav Sandviken en sista livlina när han pangade in 4–2 på hörna fem minuter senare men det räckte inte utan Edsbyn höll undan. Tuomas Määttä kontrade in 5–2 i femte tilläggsminuten och Edsbyn spelar alltså SM-final mot Bollnäs.

Edsbyns målvakt Anders Svensson var oerhört glad och lättad efteråt.

– Så jävla underbart, säger veteranmålvakten till Bandyfeber.

* Mer om matchen kommer under måndagen med fler kommentarer från båda spelarlägren.

– SM-semifinal, 5:5 –

Edsbyn–Sandviken 5–2 (3–1)

Målen: 1–0 (1) Daniel Liw, hörna, 2–0 (19) Daniel Burvall-Jonsson, 3–0 (36) Oscar Jonsson, 3–1 (46) Niklas Gälman, 4–1 (71) Hans Andersson, 4–2 (76) Erik Pettersson, Tuomas Määttä (95).
Utv, Edsbyn: 1×10 Sandviken: 2×10.
Domare: Roland Fager.
Publik: 2 913.