, ,

Svensson laddar för minnesvärd SM-final

Lite över ett dygn efter stora dramat som tog Edsbyn till final är glädjen stor i ”Byn”. Edsbykeepern Anders Svensson, 41, ser det som ett stort ögonblick i karriären.
– Jag värderar det här väldigt högt, säger Svensson.

På söndagen blev Edsbyn klart för en ny SM-final efter seger i avgörande femte semifinalmatchen hemma mot Sandviken. För Edsbyn är det extra speciellt då laget haft en strålande utvecklingskurva de senaste säsongerna.

– Vi har gått från sjua i serien förra säsongen till tvåa och SM-final. Vi har gjort det med ett helt nytt offensivt tänk. Sen att få möta Bollnäs i finalen gör ju inte saken sämre, säger Edsbyns målvakt Anders Svensson, som varit mästerlig i slutspelet.

Att Edsbyn ens fick läget att avgöra på hemmaplan i semifinalen är en oerhörd prestation med tanke på det utsatta läget man hade i fjärde semifinalmötet.
Ett 0–2-underläge på Jernvallen vändes till slut till vinst efter en stark slutforcering i andra halvlek.

– Det var ju inget drömläge precis, men vi har varit starka i slutet av matcherna hela säsongen, så jag hade en känsla av att vi skulle fixa det, säger Anders Svensson.

Bollnäs på andra sidan i en SM-final är inget någon vågade tro på inför säsongen. Två derbyantagonister som nu får göra upp om den ädlaste valören på Tele2 i Stockholm. Hälsingland regerar säsongen 2016/17.

– Klart att det är jättestort. Svårt att sätta ord på det. Vi får väl se på lördag.

Redan verkar intresset skyhögt i Edsbyn för det som ska komma skall. Den bilden bekräftar Anders Svensson.

– Bara ren glädje. Det märks hur viktig bandyn är för orten.

Mattias Bladh