, ,

Pherson om flytten till Villa: ”Vill verkligen vinna”

Villas första nyförvärv inför säsongen 2017/18 är i hamn. Halven/mittfältaren Felix Pherson, senast i IFK Vänersborg, har skrivit på ett treårskontrakt.
– Vore mäktigt att få vara med om deras första guld, säger 23-åringen.

Felix Pherson är en fartfylld och fysiskt stark spelare med en bra speluppfattning. På måndagsförmiddagen blev den Rättviksfostrade 23-åringen klar för Villa efter två säsonger i IFK Vänersborg.

– Det kändes bäst att gå till Villa, helt enkelt. Tycker de spelar bäst och det är en riktigt häftig inramning på matcherna såklart, säger Felix Pherson.

Före Vänersborg har Pherson gjort fem säsonger i Edsbyn och har en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt. Flera elitserielag var ute efter Phersons tjänster, men det blev till slut Villa.

– Ja, jag kände att jag verkligen vill vinna och jag har störst chans och göra det i Villa. Och det vore mäktigt att få vara med om deras första guld också, säger Pherson som kommer att lira i nummer nio på matchtröjan.

Senaste säsongerna har Felix Pherson varvat med att spela som halv och mittfältare. Själv är Villaförvärvet öppen för båda positionerna.

– Jag trivs både på mittfältet och som halv. Men vart jag är bäst det vet jag faktiskt inte.

De gånger Pherson mött Villa de senaste åren som motståndare har han blivit imponerad.

– De har ett extremt bra passningsspel och är en riktig maskin, säger han.

För Villa är värvningen av Felix Pherson välkommet efter forne Villastjärnan Daniel Andersson lade skridskorna på hyllan efter gångna säsongen. Men Lidköpingsgänget har fortfarande potential att ta första SM-guldet nästa säsong.

– Ja, det är såklart jättetråkigt att Danne slutat. Och chanserna försvinner verkligen inte tycker jag, säger Pherson.

Mattias Bladh