,

Kyllönen klar för IFK – välkomnar målvaktskonkurrensen: ”Bara positivt”

Kimmo Kyllönen lämnar Tellus för IFK Vänersborg. Den finske VM-målvakten får nu ta upp kampen med David Borvall om vem som ska vakta målet i vinter.
– Jag är beredd att ta den fajten, säger Kyllönen.

Kyllönen hade ett år kvar på kontraktet med Tellus. På grund av familjeskäl valde Stockholmslaget att släppa sin förstamålvakt och nu står det klart att Vänersborg är nästa klubbadress för den finske målvakten.

– Det känns riktigt bra. Kommer bli riktigt roligt att vara med i ett lag som kan vara med i slutspelet. Jag är 33 år gammal men tycker fortfarande att jag kan utveckla hur mycket som helst och nu får jag chansen att göra det i bra förhållanden, säger Kyllönen.

IFK får i Kimmo Kyllönen en elitseriemålvakt av toppklass. I vinter var han precis den målvakt Tellus behövde för att till slut greja nytt kontrakt. För Kyllönen var det en positiv säsong och det är med goda minnen han nu lämnar Stockholmsklubben.

– Det var jättebra. Jag fick lära känna ett gäng härliga människor. Jag kommer sakna alla som var med. Att jag gjorde mitt val att lämna Tellus handlar inte om det att jag inte trivdes där. Det blev bara jobbigt med pendling, framförallt när vi fick barn i februari, säger Kyllönen och fortsätter:

– Man vill ju vara hemma så mycket som möjligt när barnet är litet och då vill man bo och spela i samma stad. Jag kan bara tacka Tellus att de gav mig chansen och Tellus kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.

I IFK finns som bekant redan målvakten David Borvall. Kanske har nu klubben den bästa målvaktsuppsättningen i elitserien i och med Kyllönens ankomst.
Konkurrensen mellan målvakterna blir med största sannolikhet stor nästa säsong.
Kimmo Kyllönen har inget emot det – tvärtom.

– Nä, absolut inte. Men om jag inte trodde på mig själv då skulle jag aldrig valt IFK. Jag är beredd att ta den fajten. Jag tycker att det bara är positivt för mig när man får bra konkurrens.

Mattias Bladh