,

”Murren” hyllar nyförvärvet: ”Världens mest kompletta spelare”

Mittfältsstjärnan Daniel Berlins återkomst i Sandviken har gjort supportrarna lyriska. En av de lyriska är också SAIK-tränaren Magnus Muhrén, som menar att nyförvärvet från Bollnäs är den främste bandyspelaren i världen.
– Han är världens absolut mest kompletta spelare som jag ser det, säger Muhrén till Bandyfeber.

Det har varit en följetong om Daniel Berlins framtida bandykarriär efter att han suttit på ett utgående kontrakt med Bollnäs. På onsdagen blev det emellertid klart att stjärnan lämnar för en återkomst i Sandviken som han totalt representerat i åtta säsonger. Kontraktet sträcker sig över tre år.

– Det ska bli jäkligt skoj. Det är mycket nytt på gång i SAIK. Det märks att spelarna är fyllda av revansch efter förra säsongen och jag tycker att det känns att hela föreningen är på rätt väg och börjar bygga om lite vilket jag tycker är väldigt positivt så det känns bra, säger Berlin till Sandvikens hemsida.


Han har ett sätt att vara
och en attityd som lyfter
hans lagkamrater.


SAIK-tränaren Magnus Muhrén var inte sen att hylla det nya förvärvet.

– Han är världens absolut mest kompletta spelare som jag ser det. Han är oerhört stark defensivt och samtidigt den bästa playmakern i dagens bandy. Han har förmågan att balansera svåra saker med enkla för att driva igång sitt lag och styra pulsen i matcher.

Muhrén menar också att 30-åringen blir en värdefull tillgång för hela truppen.

– Han har ett sätt att vara och en attityd som lyfter hans lagkamrater. Han är en ledare både på planen och på sidan.

I och med Daniel Berlins ankomst har Saik gjort en stark silly season, trots tunga tapp i Alan Dzhusoev (Jenisej) och Erik Pettersson (utlånad till Jenisej). Tidigare blev som bekant världsspelaren Erik Säfström klar för spel i klubben efter sin tid i ryska Neftyanik.

– Ja, jag är nöjd med vår trupp. Bra spetskvalitét och mycket talang. Bra bollspelare över lag som klarar av att spela ett snabbt och tekniskt krävande spel, säger Muhrén.

Mattias Bladh
bandyfeber@gmail.com