, ,

Sirius redo för World cup: ”Supertuffa matcher”

Sirius tackade ja till en reservplats i årets World cup. Nu väntar ett svårt gruppspel där det kommer krävas en helgjuten insats för att gå långt i turneringen.
– Kommer krävas något alldeles extra utav oss, säger Siriusförsvararen Johan Jansson Hydling till Bandyfeber.

På torsdag startar årets upplaga av World cup i Sandviken. De åtta slutspelslagen från i fjol är alla med tillsammans med Sirius, som till slut fick en inbjudan tillsammans med Vetlanda.
För Sirius, som slutade tia i elitserien förra säsongen, är det en kittlande utmaning att ställas mot de allra vassaste lagen.

– Det känns jättekul som jag sagt tidigare. Vi får chansen att mäta oss mot de absolut bästa lagen. Minst tre matcher som kommer vara viktiga för oss i våran utveckling, säger Johan Jansson Hydling.

Sirius lirar i grupp D tillsammans med Sandviken, Vänersborg och Neftyanik.
På papperet tufft motstånd.

– Supertuffa matcher rakt igenom. Kommer att krävas något alldeles extra utav oss för att hota dem tre.

Försäsongen har annars varit positiv för Sirius, frånsett en del skadebekymmer.
Förutom förluster mot Broberg (3–4) och senast Baikal Energy (1–5) har det blivit segrar mot bland annat Kalix, Tellus och Tillberga.

– Tycker vi har startat på en högre nivå i år. Vi har jobbat på ett spel under två och ett halvt år som vi hela tiden tar steg i. Sett till vad vi pratat om och bestämt tillsammans så är jag nöjd med våran försäsong hittills, säger Hydling.

Hur tycker du formen är hos dig själv?

– Oj, haha… Svår fråga, gör väl mitt bästa för att hänga med. Tycker väl att jag än så länge klarar av min roll hyfsat i alla fall.

Mattias Bladh