, ,

Hammarbys mäktiga vändning mot SM-favoriten: ”Viktig seger”

En helgjuten insats i regnet. Så kan Hammarbys 7–3 (4–2)-seger hemma mot SM-favoriten Sandviken beskrivas.
– Vi krigade hårdare än Sandviken, säger Hammarbymittfältaren Jesper Jonsson till Bandyfeber.

Regnet, ja det bara öste ned på Zinkensdamms is när Hammarby besegrade SAIK på onsdagskvällen.
Knappast idealiskt för att lira bandy.
Men det var bara gilla läget och Hammarby bemästrade förhållandena bäst i det tidiga toppmötet i inledningen av elitserien.

– Det var en väldigt viktig seger för oss som lag. Det behövde vi efter premiärförlusten (2–4 borta mot Villa). En nästintill ospelbar is men vi krigar hårdare än Sandviken och vinner rättvist tycker jag, säger Hammarbymittfältaren Jesper Jonsson, som var riktigt vass i mötet med SAIK.

26-åringen svarade för två mål och två assist. Serverade bland annat Christoffer Fagerström till 2–2 i minut 25 och gjorde viktiga 5–3 och 6–3 i andra halvlek.
Vass insats var orden…

– Den var väl godkänd. Försökte kriga på och bidra med min fysik och det jag är bra på när förhållandena var som det var. Försökte tag i lite bollar och få igång spelet direkt efter vår timeout och kul att få göra mål också. Alltid kul att vinna, säger Jonsson.

Hammarby vände 0–2 till 4–2 innan halvtidsvilan.
En imponerande scenförändring som SAIK sedan aldrig orkade resa sig ifrån.
Segern var i slutändan välförtjänt.

– Vi bestämmer oss och gör saker lite bättre, går in och vinner lite närkamper och börjar spela med varandra. Starkt att komma tillbaka efter en tung start, säger Jesper Jonsson.

Mattias Bladh

Hammarby–Sandviken 7–3 (4–2)

Målen: 0–1 (4) Rasmus Forslund, 0–2 (12) Christoffer Edlund, 1–2 (22) Robin Sundin, 2–2 (26) Christoffer Fagerström, 3–2 (31) Adam Giljam (straff), 4–2 (39) Robin Sundin, 4–3 (48) Christoffer Edlund (straff), 5–3 (52) Jesper Jonsson, 6–3 (68) Jesper Jonsson, 7–3 (87) Christoffer Fagerström (straff)
Hörnor: 11–5
Utvisningar: Hammarby: 2×10 min, SAIK: 5×10,
Domare: Ulrik Bergman
Publik: 2 331