, ,

Milerud stekhet när Hammarby segrade mot VSK: ”Sitter riktigt bra”

Hammarby tog en tung seger i hemmamötet med Västerås. Mittfältaren Kasper Milerud blev fyramålsskytt och en av matchens främsta aktörer.
– Klart jag är nöjd med min insats, säger Milerud till Bandyfeber efter 8–5 (2–3)-vinsten.

Möten mellan Hammarby och VSK är prestigefyllda drabbningar och lördagens fajt på Zinkensdamm var inget undantag.
Hammarby drog längsta strået i en högst målrik tillställning.

– Den sitter riktigt bra. Vi vet att vi är starka hemma på Zinken, men Västerås är ett bra bandylag så man visste om innan att man skulle få kämpa i 90 minuter för att vi skulle vinna idag, säger Kasper Milerud.

Som var fenomenal och hittade nätmaskorna bakom Andreas Bergwall hela fyra gånger.

– Klart jag är nöjd med min insats. Får ut mycket av mitt spel idag i den rollen jag fått av Misja (Pasjkin, Hammarbys tränare) och Stefan (Karlsson, sportchef). Nu är det bara att fortsätta ta nästa steg.

Hammarby låg dock under med 2–3 i halvtid där VSK var något hetare.

– Vi pratade i halvlek om att vi var ganska nöjda men ändra en-två detaljer i spelet som vi fick ut mycket av. Vi är starka hemma och vi ger aldrig upp så det kändes som att om vi fortsatte med vårt, så skulle vi vinna till slut, säger Milerud.

Ja, Ivan Lebedev kvitterade till 3–3 och drygt kvarten spelad av andra halvlek satt 4–3 på en vänsterhörna genom David Pizzoni Elfving.
I 72:a minuten satte Kasper Milerud 6–3, återigen på en hörna och saken såg klar ut.

Men VSK kom tillbaka till 6–5. Nervösa sista minuter för hemmalaget. Men Kasper Milerud fick de 2815 åskådarna att pusta ut när han satte både 7–5 och 8–5 på tilläggstid.

– Vi kommer ut hungriga och vill vinna mest skulle jag säga. Vi vinner många dueller och spelar bra bandy framåt samtidigt som vi jobbar hårt hem. Västerås är tunga att möta men vi var tyngre idag, säger Kasper Milerud.

I och med segern tar Hammarby över serieledningen, dock med en match mer spelad än Edsbyn som kan gå om vid vinst i nästa omgång.

Mattias Bladh

Hammarby–Västerås 8–5 (2–3)

Målen: 0-1 (7) Tobias Holmberg (Ted Bergström), 1-1 (8) Christoffer Fagerström, 1-2 (10, straff) Patrik Sjöström, 2-2 (25) Kasper Milerud, 2-3 (42) Robin Folkesson, 3-3 (53) Ivan Lebedev (Adam Gilljam), 4-3 (63, hörna) David Pizzoni Elfving (Jesper Jonsson), 5-3 (66) Ilja Grachev, 6-3 (73, hörna) Kasper Milerud (Jesper Jonsson), 6-4 (79) Tobias Holmberg (Simon Jansson), 6-5 (87, straff) Patrik Sjöström, 7-5 (91) Kasper Milerud (Adam Gilljam), 8-5 (93) Kasper Milerud (Jesper Jonsson).
Hörnor: 5-8
Utvisningar: Hammarby 3×10, VSK 2×10
Domare: Petri Kuusela
Publik: 2 815