, ,

Sirius tog första hemmasegern för säsongen: ”Skönt”

Ett skadedrabbat Sirius till trots – på lördagen blev det två poäng i hemmamötet med Kalix.
– Kul för oss och för alla de som finns där och hejar på oss från läktaren, säger Siriusanfallaren Markus Kumpuoja till Bandyfeber efter 5–2 (4–0)-segern.

Efter två raka kryssmatcher var det så dags för Sirius att knipa en seger.
Detta när Kalix besegrades på Studenternas IP.

– Skönt. Vår första hemmavinst så det är kul för oss och för alla de som finns där och hejar på oss från läktaren, säger Markus Kumpuoja.

Sirius öppnade starkt och Jakob Jenefeldt satte både 1–0 och 2–0.
Hemmalaget fortsatte ge Kalix stora bekymmer med ett vasst anfallsspel och det var inte konstigt att det stod 4–0 efter första 45.

– Vi gjorde en bra första halvlek och gör det vi har bestämt. Det gav oss 4–0 ledningen i första. Vi skulle ut och forsätta med vårt spel och samma inställning som vi hade i första, säger Kumpuoja.

Kalix repade mod i andra halvlek. I den 56:e minuten stod det 4–2 och då var gästerna på allvar med i matchen.
I det läget hade Sirius lite att fundera på.

– Ja, lätt hänt att det blir så. Vi kanske blir lite för försiktiga och lite feltajmade med våra anfall i andra och är inte lika farliga då. Sen blir vi lite passiva hemåt också. Det hänger mycket ihop. Kalix trycker på och skapar några halvfarliga lägen men det är skönt att vi gör 5–2 när det är femton minuter kvar att spela. Efter det känns det väldigt lugnt.

Jo, det var Markus Kumpuoja själv som gjorde 5–2 i den 82:a minuten.
Ett mål som var vackert och målskytten är inte sen att berömma förarbetet.

– Jodå, det är ett fint skott från vänster vinkel. Det är Johan Hydling som dribblar igenom i mitten och han gör några riktigt fina dragningar innan han lade fram ett smörpass till mig. Han känns stekhet med sina läckra framspelningar just nu. Han måste komma med i veckans lag igen och inte helt omöjligt heller att Svenne (Olsson, förbundskaptenen) kallar honom med till landskamperna i nästa helg.

Mattias Bladh

Sirius–Kalix 5–2 (4–0)

Målen: 1–0 (7) Jakob Jenefeldt (Teemu Määttä), 2–0 (9) Jakob Jenefeldt (Lars Fall), 3–0 (16, hörna) Kalle Mårtensson (Lars Fall), 4–0 (41) Jimi Heinonen (Teemu Määttä), 4–1 (52) Anton Voronchikhin (Anton Khrapenkov), 4–2 (57) Viktor Mardakin (Johan Sundqvist), 5–2 (82) Markus Kumpuoja (Johan Jansson Hydling)
Hörnor: 9–12
Utvisningar: Sirius 4×10, Kalix 3×10
Domare: Christoffer Aidesjö
Publik: 985.