, ,

Landström tvåmålsskytt när VSK vann mot Motala: ”Tack, Tobias för den serveringen”

Snöigt och relativt svårspelat. Men VSK gjorde jobbet borta mot IFK Motala – där Martin Landström svarade för två mål.
– En härlig krigarseger, säger Landström till Bandyfeber efter 5–2-vinsten.

Efter storförlusten senast borta mot Edsbyn (2–8) repade sig VSK direkt. Planenligt blev det två pinnar på ett snöigt på XL Bygg arena inför 467 åskådare.

– Riktigt skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen. En härlig krigarseger, säger tvåmålsskytten Martin Landström.

Det var dock IFK som tog ledningen på straff efter tolv minuter. VSK tog sedan över spelet och Martin Landström skickade in kvitteringen i den 19:e minuten. En tilltrasslad situation där han höll sig framme i straffområdet efter ett inspel från vänsterkanten.

– Jag tror det var Gröhn (Oscar) som kom runt på vänsterkanten, som lyfte in den. Där inne stod jag och Joneby (Magnus) och viftade med våra spakar och jag lyckades få träff på bollen så den trillade in. Inte ett snyggt mål, men ett skönt mål, säger Landström.

Hårdskjutande Stefan Edberg sköt in 2–1 efter dryga halvtimmen och det var också resultatet i halvtid.

– En delad halvlek. I starten spelades det från båda hållen och ju längre halvleken gick så ju mer lyft blev det. Tycker ändå vi vågade spela mer längs isen än Motala och därför hade vi ledningen i paus.

Det snöade på i andra halvlek och inte helt lätt att bemästra bollen. Men 3–1 skulle komma via Mikael Olsson.
En ledning som krymptes till 3–2 med lite mer än tio minuter kvar att spela.

– 3–2 på en snöig is är aldrig en säker ledning. En felstuds, en hörna eller vad som helst, så är det kvitterat. Men våran backlinje är säkerheten själv idag och förtjänar allt beröm.

VSK fick andrum på slutet när både 4–2 och 5–2 kom när Motala satsade än mer offensivt för att nå en kvittering.
Sista målet inprickat av Martin Landström, som innebar hans andra mål för dagen.

– Det andra målet är kanske lite snyggare än det första. Ett lyft som Holmberg (Tobias) styr ner till mig som blir helt fri. Tack, Tobias för den serveringen, säger Martin Landström.

Formmässigt – var befinner ni er?

– Formmässigt.. Vi vet att vi är ett bra lag. Vi jobbar på varje dag och vi jobbar för att vinna matcher. Vi vill utvecklas varje dag så jag säger att formen är uppåtgående.

Detsamma gäller för Martin Landström. Två mål och övertygande spel.

– Jag är nöjd med det krigarhjärtat vi visade idag, att vi tar på oss arbetshandskarna och gör jobbet. Jag är en del i laget och jag är nöjd med att jag var en del av arbetsinsatsen på samma sätt som jag är nöjd med det jobbet övriga lagkamrater lägger ned, säger 20-åringen.

Mattias Bladh

IFK Motala–Västerås SK 2–5 (1–2)

Målen: 1–0 (12) Erik Ivarsson, straff, 1–1 (19) Martin Landström, 1–2 (33) Stefan Edberg, 1–3 (61) Mikael Olsson (Patrik Sjöström), 2–3 (80) Viktor Spångberg, 2–4 (87) Tobias Holmberg (Jacob Bucht), 2–5 (89) Martin Landström (Tobias Holmberg).
Hörnor: 4–9.
Utv, Motala: 2×10, 1×5. VSK:-
Domare: Niclas Skog.
Publik: 467.