, ,

Hammarby vann stort mot Bollnäs: ”Bra match”

Hammarby firar nyår som serieledare. Detta efter hela 9–3 hemma mot Bollnäs.
– Vi gör en bra match, säger Hammarbymålvakten Patrik Hedberg till Bandyfeber.

Det går inte säga annat än att Hammarby går som tåget i elitserien.
På lördagen kom säsongens trettonde seger för Stockholmslaget när Bollnäs kom på besök.

– Ja, naturligtvis så känns det jättebra. Vi har varit lite missnöjda med spelet även om vi tagit poäng. Idag tycker jag vi studsade tillbaka och spelar som vi gjorde för några matcher sen. Mycket passningar och spelade på mycket folk. Man ska komma ihåg att Bollnäs saknade några tunga spelare också. Men vi gör en bra match, helt klart, säger Hammarbymålvakten Patrik Hedberg.

Som så många gånger förut övertygade Patrik Hedberg i Hammarby-målet.
Hedberg ställdes inte på några större prov mot Bollnäs, men var på alerten när det brände till.

– Ja, det var ganska lugnt idag, men det gäller att inte slappna av för då blir det mål. Tycker vi spelade ett bra försvarspel över hela banan, säger Hedberg.

Ingen har heller undgått att Hammarbys hela försvarslinje fungerat väldigt väl denna säsongen.
Hedberg berömmer hur laget agerar framför eget mål.

– Jag tycker det är bra. Vi har spelat ihop så pass länge nu att vi känner varandra utan och innan så tycker det fungerar bra.  Inte bara idag utan varje match, säger han.

Hammarby firar som sagt nyår som serieledare.
Hur långt kommer spelet räcka när det vankas slutspel?
Klart är att Hammarby är laget att slå för tillfället.

– Det är jättesvårt att säga. Det är många bra lag och det kommer många viktiga matcher nu efter nyår, så man får aldrig slappna av och vara nöjd, säger Hedberg och fortsätter.

– Vi måste utveckla vårat spel och kriga på varje match. Men vi vill såklart vara med och spela de stora matcherna och ambitionen är naturligtvis att gå hela vägen men vägen är lång och det krävs mycket och man behöver ha lite tur också. Positionen i tabellen kommer vara oerhört viktig tror jag.

Mattias Bladh

Hammarby–Bollnäs 9–3 (4–1)

Målen: 1–0 (2) Christoffer Fagerström (Ilja Grachev), 2–0 (9) Christoffer Fagerström (David Pizzoni Elfving), 2–1 (19) Christian Mickelsson, 3–1 (28) Jesper Jonsson (Robin Sundin), 4–1 (38) Jesper Jonsson, 5–1 (54) Jesper Jonsson (Carl-Johan Rutqvist), 6–1 (66) Christoffer Fagerström (Ilja Grachev), 7-1 (74) Christoffer Fagerström (Kasper Milerud), 8-1 (75) Alan Dzhusoev (Robin Sundin), 8-2 (86) Christian Mickelsson (Anton Dahlberg), 8–3 (89) Oskar Olsson (Per Hellmyrs), 9–3 (90+1, hörna) Adam Gilljam (Jesper Jonsson).
Hörnor: 7–8 (3–3).
Utv, HIF:BGIF:
Domare: Ulrik Bergman.