, ,

Broberg vann måstematchen mot Kalix: ”Vi är med i slutspelsjakten”

Broberg fortsätter att pressa IFK Vänersborg om sista slutspelsplatsen. På söndagen blev det uddamålsseger hemma mot Kalix.
– Vi har en bra känsla just nu i laget, säger Brobergförsvararen Ilari Moisala till Bandyfeber efter 4–3-vinsten.

Det ser ut att bli en riktig rysare om åttonde och sista slutspelsplatsen.
För Brobergs del skiljer det alltjämt en poäng upp till Vänersborg på åttondeplatsen då IFK också vann (6–3) sin match mot Bollnäs på söndagen.
Därför var det av yttersta vikt att det blev full pott i hemmamötet med Kalix.

– Ja, det var två viktiga poäng, så vi är med i slutspelsjakten fortfarande. Vi har en bra känsla just nu i laget, säger Brobergförsvararen Ilari Moisala.

Det blev en jämn tillställning mot Kalix. Efter första halvlek hade Broberg en bräcklig 2–1-ledning.

– Det var okej spel i första. Vi skapade en hel del lägen att göra mål, men samtidigt var Kalix kompakt i mitten så det var inte enkelt, säger Moisala.

Lagen följdes åt i andra halvlek. Kalix kvitterade till 2–2 i 50:e minuten innan Broberg kunde göra 3–2 på hörna genom Martin Söderberg dryga åtta minuter senare.
Men gästerna kvitterade inte långt senare via straffpunkten.
Om det var nervöst i Broberg med tanke på vad som stod på spel?

– Nej, inte nervöst. Vi fortsätter spela, men kanske vi tappade boll lite mer centralt på plan och Kalix tog laget jättehögt också.

Matchavgörande 4–3 skickade Robert Dammbro in med tjugo minuter kvar.
Viktigt och därmed håller Broberg jämna steg med IFK Vänersborg inför de sista omgångarna.

– Så är det. Alla matcher och poäng är viktigt just nu för oss och IFK. Men vi ska spela så bra bandy vi kan resten av säsongen och vi vill absolut spela slutspel, säger Ilari Moisala.

Mattias Bladh

Broberg–Kalix 4–3 (2–1)

Målen: 1–0 (19) Vadim Arkhipkin (Jonas Nygren), 1–1 (24) Anders Englund (Nils Wikström), 2–1 (31, hörna) Robert Dammbro (Fritiof Hagberg), 2–2 (50) Nils Wikström (Johan Sundqvist), 3–2 (58, hörna) Martin Söderberg (Fritiof Hagberg), 3–3 (64, straff) Johan Sundqvist, 4–3 (71) Robert Dammbro (Vadim Arkhipkin).
Hörnor: 15–5.
Utvisningar: Broberg 1×10, Kalix 4×10
Domare: Andreas Broberg.
Publik: 788