, ,

Villa nära semifinalen – körde över Västerås: ”Måste fortsätta vara ödmjuka”

Villa har ena skridskon i semifinal. Detta via 8–3 i andra kvartsfinalmötet hemma mot Västerås.
– Men sanningen är att det är först till tre som räknas och där är vi inte än, säger Villamittfältaren Tim Persson till Bandyfeber.

Snacka om att Villa har skaffat sig ett ypperligt läge att nå semifinalen efter en ny triumf i SM-kvartsfinalen mot mesta mästarna VSK.
Söndagskvällens vinst inför 3 152 åskådare gör att VSK är i brygga.

– Klart känslan är positiv efter vad vi presterat. Men sanningen är att det är först till tre som räknas och där är vi inte än, säger Villas Tim Persson.

VSK var det bättre laget första kvarten, men Villa tuggade så småningom igång rejält.
Tim Persson skickade in 1–1 i den 13:e minuten, 2–1 genom Joel Broberg knappa kvarten senare och Johan Esplund ordnade 3–1 på en hörnretur innan halvtidsvilan.

– Jag tycker vi spelade bra, vi gav hundra procent i alla lägen i ”deffen” där vi vet att vår styrka sitter. Sen spelar vi med delaktighet och mod i ”offen” som vi vill, säger Persson.

Villa släppte aldrig tagit om ledningen utan dominerade andra halvlek. I den 53:e minuten frispelade Johan Esplund lagkamraten Christoffer Norin som satte 5–1.
I det läget kändes VSK som ett slaget lag, även om Villa gjorde ytterligare tre mål.

– Vi var nöjda med vårt spel, så vi forsatte mala på med många delaktiga och på bred front och då blir vi tunga, som man ser i vårt målprotokoll.

Notervärt var att Villastjärnan Johan Esplund noterades för ett mål och fyra assist.
Den Villaspelare som för dagen stack ut mest.

– Nu är han på den nivån man vill och vet att han kan hålla. En världsspelare, berömmer Tim Persson.

2–0 i matcher. Villa har nu tre matchbollar att avgöra mot VSK i kvartsfinalserien.

– Vi tänker inte på att vi har matchbollar utan vi måste fortsätta vara ödmjuka i vad vi gör. Vi möter ett väldigt bra lag där varje match är en ny möjlighet för båda lagen, säger Tim Persson, vars Villa nu får åka upp till Västerås för att försöka sätta första matchbollen.

– Vi vill åka upp på onsdag och fortsätta med det vi börjat på, då har vi stora möjligheter. Men börjar vi känna oss trygga, då kommer det gå fort åt andra hållet.

Mattias Bladh

Villa–Västerås 8–3 (3–1)

Målen: 0–1 Tobias Holmberg (3), 1–1 Tim Persson (13), 2–1 Joel Broberg (26), 3–1 Johan Esplund, hörna (40), 4–1 Felix Pherson (51), 5–1 Christoffer Norin (53), 5–2 Ted Bergström (56), 6–2 William Arvidsson (66), 7–2 David Karlsson (78), 8–2 Jesper Eriksson, hörna (86), 8–3 Ted Bergström (89).
Hörnor: 8–11 (5–3).
Utv, Villa: -. Västerås: 1×10.
Domare: Mikael Hillerius.
Publik: 3 152.