, ,

Hammarby klart för semi: ”Otroligt stöd från läktarna”

Hammarby spelar semifinal mot Sandviken. Detta via 7–2 i femte och avgörande kvartsfinalen hemma mot Vetlanda.
– Det kommer bli riktigt läckra fajter mot SAIK, säger Hammarbymittfältaren Ilja Grachev till Bandyfeber.

Allting ställdes mot sin spets när Hammarby tog emot Vetlanda på söndagen.
Stockholmslaget fick fira i slutändan och tog därmed hem kvartsfinalen med 3–2 i matcher.

– Det känns väldigt skönt med tanke på att det har varit mycket matcher de senaste veckorna. Jag själv tycker att det blir roligare ju längre säsongen går och det kommer bli riktigt läckra fajter mot SAIK, säger Ilja Grachev.

Semifinalplatsen grejades på ett tidvis snöymnigt Zinkensdamm där Hammarby hade 3–0 i halvtid.
Hemmalaget hade full kontroll i andra halvlek och även om Vetlanda reducerade till 1–4 med kvarten kvar så var aldrig Hammarbys ledning i fara.

I stället utökade ”Bajen” ledningen med två snabba mål kort därpå.
Till sist 7–2 till Hammarby där Alan Dzhusoev avslutade målskyttet.

– Tycker vi visar en otrolig vilja från början och vi vet att vi är komfortabla på hemmaplan och vi har ett otroligt stöd från läktarna som gör att det blir lite lättare att spela. Tycker även att vi är starkare än Vetlanda genom fem matcher och vi visade återigen vilken styrka och lagmaskin Hammarby är, säger Ilja Grachev

Det blir förmodligen en tuffare uppgift för Hammarby i semifinalen. Där väntar SAIK som vann sin kvartsfinal mot Vänersborg med 3–0 i matcher.
Hammarby kommer inleda borta mot SAIK i första semifinalmatchen.

– Det är semifinal och där kan allt hända. Det är två väldigt bra lag som möts och gäller att ta vara på lägena som ges mot Sandviken. Vi vet att de vill hålla mycket i boll. I detta skede så gäller det inte bara hårt jobb men även att ha turen med sig så vi får försöka och hitta nycklar och svagheter i deras defensiv medan vi håller hårt i vår. Så jag tror det kommer bli en stenhård batalj, säger Grachev.

Mattias Bladh

Hammarby–Vetlanda 7–2 (3–0)

Målen: 1–0 (8, hörna) Ilja Grachev (Robin Sundin), 2–0 (20, straff) Adam Gilljam, 3–0 (27) Robin Sundin (Adam Gilljam), 4–0 (59) Ilja Grachev (Adam Gilljam), 4–1 (76, hörna) Philip Lennartsson (Johan Löfstedt), 5–1 (78) Kasper Milerud (Adam Gilljam), 6–1 (79) Alan Dzhusoev, 6–2 (86) Pontus Vilén, 7–2 (88) Alan Dzhusoev.
Hörnor: 12–8.
Utv: Hammarby 2×10, 1×5. VBK: 7×10.
Domare: Jonas Kandell.
Publik: 2 663.