img_0638
Bollnäs tar i kväll emot Sandviken i en riktig höjdarmatch. Och med supporterklubben Bollnäs Flames hjälp vill lagkapten Andreas Westh gå segrande ur striden.
– Flames stöd trivs vi med, säger Westh till Bandyfeber.

Räkna med många hårda duster när hårdsatsande Bollnäs ska försöka bemästra “maskinen” Sandviken – som senast besegrade VSK med hela 8–1 – på hemmais.
Men Bollnäs har ett litet övertag på Saik när laget spelar hemma – i alla fall enligt statistiken.
Förra säsongens möte på Sävstaås slutade 6–1 till Giffarna.

– SAIK är givetvis lika bra som vanligt. Nu stärkta efter senaste matchen, men de var även riktigt bra mot Villa borta. Men vi har bra facit mot SAIK, så vi hoppas kunna göra en bra match, säger Bollnäsliberon tillika lagkaptenen Andreas Westh.

Bollnäs kryssade, 6–6, senast borta mot Vetlanda. Då tappade man en tvåmålsledning, men det mesta snacket efteråt handlade om ett bortdömt mål av Tobias Björklund som borde ha godkänts.

– Vetlanda-matchen var i det stora hela en bra match av oss. Visst skulle vi väl ha grejat två poäng där med tanke på hur det såg ut; bortdömt mål som inte ens är nära att vara offside eftersom i bandy ska det vara luft emellan. Men i stort är ju en poäng där nere bra. Vi var bra, säger Westh.

Andreas Westh tror och hoppas på en första vinst denna säsong i mötet med Sandviken.
Han hoppas att hemmastödet kan fälla avgörandet.

– Skönt att få göra hemmapremiär såklart. Flames stöd trivs vi med. De har hjälpt oss många gånger på hemmaplan.

Sandvikens Ted Haraldsson hymlar inte om att det kommer bli en svår uppgift borta mot Bollnäs.

– Det stämmer att vi brukar ha svårt där, men det är inget man tänker extra på. Däremot ligger fokus på en tuff bortamatch mot ett bra lag.

Varför brukar ni ha det svårt där?

– För det första är Bollnäs ett bra lag. Sen är det väl ingen hemlighet att vi historiskt sett brukar spela bättre inomhus under bra förhållanden.

För Ted Haraldsson och Saik blir det också lite speciellt att ställas mot forne lagkamraten Patrik Nilsson.

Hur ska det bli att möta Patrik Nilsson som motståndare?

– Det ska bli kul. Han är en bra bandyspelare.

Mattias Bladh