Frid vill sätta defensiven mot Sandviken: ”Viktigast”

, ,

Edsbyn ställs i kväll mot serieledaren Sandviken. En svår uppgift för ett lag som har blandat och gett hittills.
– Ingen lätt uppgift men en härlig utmaning, säger Martin Frid, Edsbyns 23-årige skridskostarka mittfältare
.

Sandviken har trampat igång ordentligt och tagit över serieledningen (bättre målskillnad) efter 4-1-segern senast mot Vänersborg.
Ett bra försvarsspel är alltså ett måste om Edsbyn ska kunna ha chans på en tvåpoängare mot ”Stålmännen”

– Självklart en bra defensiv. Det är ju viktigast. Men vi måste också få till ett effektivt anfallsspel för att kunna slå dem, säger Martin Frid, Edsbyns 23-årige skridskofantom.

Christoffer Edlund (11 mål) och Erik Pettersson (13) har i sedvanlig ordning öst in mål tillsammans för Sandviken. För Martin Frid, som har en fysik i toppklass, och Edsbyn gäller det att hålla reda på många vassa lirare.

– De har många inviduellt skickliga spelare och ett bra grundspel som vi måste få stopp på. Ingen lätt uppgift men en härlig utmaning såklart, säger Frid.

Edsbyn då? Tre vinster och två förluster på lagets fem spelade matcher ger ett blandat intryck. Ena stunden storseger med 10–3 (!) borta mot Villa för att i en annan veva vinna krampaktigt (3–2) mot tabelljumbon Tellus.

– Några bra prestationer blandat med någon lite sämre. Men vi känner väl att vi har ett spel som vi kan utmana alla lag med om det stämmer.

Det vägvinnande spelet måste fram mot Sandviken. Martin Frid betonar att det är angeläget försöka steppa upp ordentligt även i mitten av november.

– Än är det tidigt på säsongen men det är viktigt att prestera och plocka poäng i den jämna serie som det är, säger han.

Mattias Bladh