Tellus vill fira högst på annandagen: ”All press på Hammarby”

, ,

Tellus laddar för sitt första annandagsderby mot Hammarby på klassiska Zinken. Och det är en kaxig ”lillebror” som tror hårt på sin egen förmåga.
– Vi ska njuta och bjuda upp till ordentlig kamp, säger Tellus mittfältare Martin Krigh.

I Stockholm blir det ett ”äkta” derby på annandagen när Tellus och Hammarby ska mäta sina krafter mot varandra. För nykomlingen Tellus blir det förstås extra speciellt, dels för att laget gör sin första säsong i elitserien, dels för att Hammarby står som motståndare.

– Just nu tänker man inte så mycket på att det är historiskt och så vidare. Man tänker mest på att det ska bli sjukt roligt och se till att ladda på ordentligt de sista dagarna. Vi har ju en bra känsla med oss från senaste derbyt och även matchen mot Bollnäs, även om vi inte fick med oss någon poäng därifrån, säger Tellus-mittfältaren Martin Krigh.

Och favorittrycket ligger inte på Tellus vilket torde vara en fördel.

– All press ligger på Hammarby och vi ska njuta och bjuda upp till ordentlig kamp. Förhoppningsvis tar vi en seger, det förtjänade vi i förra matchen mot dem.

Martin Krigh, som värvades till klubben från Helenelund inför säsongen 2014/2015, har hittills varit guld värd med sitt uppoffrande spel.

– Det handlar mycket om att se och lära fortfarande. Jag tycker att jag gör ett hundraprocentigt jobb defensivt i de flesta matcher och det är min prioritet. Sen vill man ju hela tiden utveckla spelet med boll och där blir man tryggare för varje match, säger Krigh.

– Gäller väl att våga lite mer och samtidigt vara lite kyligare i pressade lägen. Men är absolut nöjd med säsongen än så länge, även fast man hela tiden vill bli bättre.

För att slå Hammarby på annandagen krävs det en toppinsats. Martin Krigh trycker på att Tellus kan ha fördel över att vara underdogs.

– Jag tror mycket handlar om att vi slår ur underläge och kan spela utan press. Vi försöker spela ett enkelt spel med en bra defensiv och alla i laget ställer sig bakom det och gör jobbet som krävs. Vi måste leverera på en hög nivå för att vara bättre än Hammarby.

Vilka spelare i Hammarby måste ni ha lite extra koll på?

– De har ju spelare som Jesper Jonsson, Adam Giljam och Kasper Milerud som är väldigt skickliga individuellt. Om de får för stora ytor så kan de göra bra saker. Men är man nära och jobbig på dem, så får de det svårt också.

Och vi måste förstås passa på att nämna Martin Krighs högst tätt bevuxna skägg. I särklass i elitserien. Högst tveksamt om någon i Hammarby kan mäta sig med det…

– Haha, ja de säger det. Tycker det finns alldeles för dålig konkurrens för att det ens ska bli någon tävling dock. Hoppas någon utav slutspels- eller kvallagen hoppar på. Det är några i vårt lag som försöker, men de har en bit kvar.

Mattias Bladh