IFK väl förberett inför kvartsfinalmötet: ”Nöjda med många saker”

, ,

IFK Vänersborg är redo för rond ett i kvartsfinalmötet med Villa i kväll. Förmodat lapp på luckan – och gästerna har som mål att tysta arenan.
– Klart det vore kul att vinna i Lidköping, säger IFK-anfallaren Joakim Hedqvist.

Det blir inte mycket hetare än så här inom svensk bandy. I alla fall inte sett till publikintresset för kvartsfinalerna mellan Vänersborg och Villa där över fem tusen på läktarna väntas i Lidköping i kväll. Intresset för andra kvartsfinalmötet i Vänersborg är också skyhögt och Arena Vänersborgs publikkapacitet på 4 900 åskådare ser ut att fyllas.

– Det blir häftiga matcher! Korta resor är också bra. Mycket bra för bandyn med mycket folk, säger IFK-anfallaren Joakim Hedqvist, som får ett stort ansvar i anfallet.

Villa, som slutade etta i serien, valde aningen oväntat derbyrivalen Vänersborg på bekostnad av Broberg.
Joakim Hedqvist vill inte spekulera hur Villa tänkte när det stod klart att IFK föll på Lidköpingsklubbens lott.

– De hade två alternativ och valde oss, säger Hedqvist.

Vänersborg slutade på en sjätte plats när grundserien summerades. En liten missräkning för ett lag som värvade storstjärnor som Sergej Lomanov Jr inför säsongen. Stundtals har man glimtat till men ännu har inte alla pusselbitar fallit på plats.
Joakim Hedqvist menar dock att IFK är på rätt väg.

– Vi har jobbat på saker och ting sedan Magnus (Nordin, tränare) Anders (Uhlin, assisterande) tog över. Vi är nöjda med många saker och har lite på g.

Villa har gått ut hårt i medier och bland annat förklarade stjärnan Johan Esplund till Nya Lidköpings-Tidningen att ”Vi ska göra färs av dem” och anspelar givetvis på att IFK brukar benämnas ”Älgarna”.

– Det är bra att de är trygga i sitt spel. Tabellen ljuger ju inte, säger Hedqvist, som inte verkar ha några problem med att lägga över trycket på Villa.

Vad blir viktigast mot Villa?

– Viktigast är att vi håller oss till det vi bestämt i 90 minuter.

Joakim Hedqvist-mål är närapå garanterat i kvartsfinalerna. Under grundserien stod han för 44 mål och lagets tveklöst bäste målskytt. En spelare som måste hitta målen om IFK ska kunna slå ut värsta rivalen.

Känner du av någon press?

– Jag är en av flera som kan göra det. Hos oss är laget vår styrka.

Mattias Bladh

Första kvartsfinalen i Lidköping (spelort inom parentes)

Torsdag 23 feb: Kvartsfinal 1 (Lidköping)
Lördag 25 feb: Kvartsfinal 2 (Vänersborg)
Måndag 27 feb: Kvartsfinal 3 (Lidköping)
Torsdag 2 mars: Kvartsfinal 4 (Vänersborg)
Lördag 4 mars: Kvartsfinal 5 (Lidköping)